Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2021, 12:42
Čas čítania 1:18
Daniel Mikolášik

Štát spustil čakáreň na očkovanie. Krátko po štarte však web spadol

ZDRAVIE OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Čakáreň sa týka len ľudí nad 60 rokov a zdravotníckych pracovníkov.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) v stredu spustilo prihlasovanie na očkovanie proti ochoreniu covid-19 prostredníctvom tzv. čakárne. Jej cieľom je zabrániť predbiehaniu sa záujemcov a „boju“ o očkovacie termíny. 

Obyvatelia Slovenska tak už nebudú musieť striehnuť, kedy ministerstvo zverejní nové termíny na očkovanie, no môžu sa rovno prihlásiť do tzv. e-čakárne, ktorá by im mala zabezpečiť najskorší možný voľný termín.


Nový formulár je určený zatiaľ pre štyri skupiny stanovené vyhláškou ministerstva zdravotníctva, teda pre ľudí starších ako 60 rokov a špeciálne skupiny ľudí, ako sú zdravotníci, terénni sociálni pracovníci či policajti. Záujemca si môže vybrať preferované miesto na očkovanie. Formulár je dostupný TU.

Krátko po spustení online formulára však ministerstvu zdravotníctva spadol web a zamŕzala stránka. Podobné problémy hlásil prednedávnom aj objednávkový systém na očkovanie a testovanie koronavírusu. Aktuálne však už e-čakáreň opäť funguje, podľa všetkého to dnes bol len krátky výpadok.

Domov
Zdieľať
Diskusia