Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2021, 21:20
Čas čítania 1:20
Marián Mauik Biel

Unikli ďalšie podrobnosti o iPhone 13. Má mať iný displej a viac pamäte

Unikli ďalšie podrobnosti o iPhone 13. Má mať iný displej a viac pamäte
Zdroj: Marián Biel/REFRESHER
TECH APPLE
Uložiť Uložené

Apple podľa najnovších neoficiálnych správ stihne nové iPhony uviesť už v normálnom septembrovom termíne.

Androidové novinky s nevšednými parametrami pribúdajú každý mesiac, ale ani Apple nespí. Podľa posledných uniknutých informácií je príprava na masovú výrobu iPhonov 13 v plnom prúde a máme sa dočkať zmien, po ktorých fanúšikovia volali.

Odporúčané
OnePlus 9 a 9 Pro sú tu. Poznáme slovenské ceny OnePlus 9 a 9 Pro sú tu. Poznáme slovenské ceny 23. marca 2021, 16:07

Jednou zo zmien má byť iný displej. Jemne sa zmení jeho tvar. Aspoň to naznačuje únik krycích skiel pre tohtoročné iPhony, ku ktorým sa dostal grécky servis iRepair. Ak nejde o podvrh, tak tento rok sa znova dočkáme troch veľkostí uhlopriečky ako vlani. Teda 5,4 palcov, 6,1 palcov a 6,7 palcov. Ale už s viditeľne menším výrezom navrchu.

Apple je posledným výrobcom, ktorý v mobiloch ešte stále používa výrez. iPhone 13 už má reproduktor na hovory presunutý na hornú hranu, a tak výrez nepotrebuje toľko priestoru. Face ID senzory a predná kamera, samozrejme, ostali.

Známy analytik, ktorý už roky prezrádza plány Applu, Ming-Chi Kuo, tvrdí, že je to posledná generácia s výrezom. Od roku 2022 má Apple prejsť na klasický otvor v displeji, ako majú ostatné smartfóny dneška.

Pravdepodobný dôkaz o zmene výrezu iPhonov 13
Pravdepodobný dôkaz o zmene výrezu iPhonov 13 Zdroj: 9to5mac

Druhou zmenou je nová technológia obrazovky, ktorú má pre Apple naplno vyrábať už Samsung. Podľa WCCFtech dostanú iPhone 13 a 13 Pro Max OLED displeje s technológiou variabilnej obnovovacej frekvencie LTPO.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Nejde o žiadnu novinku vo svete androidových mobilov. Už tento rok sa čakalo, že iPhony 12 budú podporovať tiež 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Nestalo sa. LTPO displej na iPhonoch 13 má automaticky nastavovať frekvenciu obnovovania podľa obsahu. Pri statickom obsahu klesne na 1 Hz, pri skrolovaní sa zvýši na 120 Hz. Takto bude pohyb na obrazovke omnoho plynulejší a zároveň sa šetrí výdrž batérie.

S dvoma ďalšími novinkami prišli analytici spoločnosti Wedbush. Prvá hovorí o tom, že iPhone 13 bude prvou generáciou mobilov od Applu, ktorá konečne dostane na výber aj 1 TB internú pamäť. Bez podpory pamäťových kariet a s možnosťou nahrávania 4K videa je  dostatok pamäte hlavne pre nadšencov zásadnou vecou.

Ak by takto vyzeral prvý ohybný iPhone, neboli by sme proti
Ak by takto vyzeral prvý ohybný iPhone, neboli by sme proti Zdroj: concept-phones.com

Druhé tvrdenie sa týka logistiky. Dopyt po iPhonoch neklesá ani počas pandémie a pomáha aj rozširovanie 5G siete. Preto má Apple tento rok navýšiť výrobu. Analytici tvrdia, že iPhonov 13 má americká firma vyrobiť až o 25 percent viac než generácie 12 minulý rok.

Navyše, všetko nasvedčuje tomu, že produkcia ide podľa plánu, takže k predstaveniu nových iPhonov dôjde v treťom septembrovom týždni, píše 9to5mac.

Domov
Zdieľať
Diskusia