Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021, 7:56
Čas čítania 0:46
Jakub Paulík

Minister Krajčí reaguje na 40-dňové nepitie alkoholu po vakcíne Sputnik V: Pôst je dobrá vec, budem ho odporúčať

Minister Krajčí reaguje na 40-dňové nepitie alkoholu po vakcíne Sputnik V: Pôst je dobrá vec, budem ho odporúčať
Zdroj: TASR - František Iván
POLITIKA MAREK KRAJČÍ SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Na oficiálne stanovisko k pôstu si vraj musíme ešte počkať.

Na včerajšej tlačovej konferencii sa minister zdravotníctva Marek Krajčí okrem iného vyjadroval k ruskej vakcíne Sputnik V, ktorá nedávno dorazila na Slovensko. Jedného z novinárov zaujímalo, či je pravda, že by ľudia nemali medzi prvou a druhou dávkou vakcíny Sputnik V piť alkohol približne 40 dní. Minister je názoru, že pôst nikomu neuškodí, no túto záležitosť ešte plánujú prebrať na konzíliu.

Odporúčané
Respirátory FFP2 a KN95. Aký je medzi nimi rozdiel? Respirátory FFP2 a KN95. Aký je medzi nimi rozdiel? 26. januára 2021, 12:11

Ja si osobne myslím, že ten pôst je dobrá vec, takže ja ho určite budem odporúčať, avšak, ak dovolíte, o tejto veci nechám rozhodnúť aj konzílium,“ odpovedal. Sputnik V môže podľa premiéra Igora Matoviča zachrániť množstvo životov, no jeho koaliční partneri mu pri nákupe vakcíny z Ruska oponujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia