Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2021, 14:24
Čas čítania 1:36
Daniel Mikolášik

Samosprávy sa búria proti plošnému testovaniu. Obecný úrad nie je nemocnica a primátor nie je lekár, odkazujú

NEWS
Uložiť Uložené

Ministerstvo si vraj svoju úlohu neplní na 100 %, tvrdí primátor Nitry.

Mestá a obce združené v Nitrianskom regionálnom združení ZMOS nebudú od 15. februára zabezpečovať testovanie na COVID-19. Uvádza sa to v spoločnom komuniké, ktoré vydalo združenie. Samosprávy v ňom pripomínajú, že „obecný úrad nie je nemocnica a starosta nie je lekár“.

Odporúčané
Testovali sme sa na Orave: Ľudia mrzli v dlhých radoch aj 3 hodiny. Primátori takú účasť nečakali (Reportáž) Testovali sme sa na Orave: Ľudia mrzli v dlhých radoch aj 3 hodiny. Primátori takú účasť nečakali (Reportáž) 24. októbra 2020, 15:44

Primátori a starostovia kategoricky odmietajú, aby vznik ďalších mobilných odberových miest (MOM) bol v gescii územnej samosprávy a obce zaň preberali zodpovednosť.

„My ako obecná samospráva sme dostali dva pracovné dni na zabezpečenie testovania. Odovzdávame štafetu a príslušné zložky majú priestor takmer dva týždne, aby testovanie v prípade potreby zabezpečili. Sme naďalej k dispozícii poskytnúť nevyhnutnú mieru súčinnosti, avšak výlučne v súvislosti s umiestňovaním MOM v regióne,“ konštatuje sa v komuniké.

Domov
Zdieľať
Diskusia