Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2021 o 17:19
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

V Snine sa desiatky ľudí v chaose nahrnuli do kultúrneho domu. Raj pre šírenie koronavírusu, hnevajú sa miestni obyvatelia

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dobročinné podujatie v Snine skončilo chaosom, ktorý teraz prešetruje polícia.

Na východe Slovenska chceli ľudia pomôcť obyvateľom zo sociálne znevýhodneného prostredia, ale namiesto toho nechtiac minulú sobotu zorganizovali hromadný raj pre šírenie koronavírusu, informuje Pluska.

V priestore mestského kultúrneho domu v Snine spravili rómski aktivisti zbierku, z ktorej plánovali miestnym Rómom rozdávať jedlo aj základné výrobky potrebné na prežitie pandémie a zimného obdobia.

Z dobročinnej akcie sa však rýchlo stala udalosť ideálna na superšírenie koronavírusu. Namiesto zorganizovaného a fungujúceho systému, aby sa pomoc dostala ku každému osobitne, sa organizátorom vymkla situácia spod kontroly.

Tak si to poďme zhrnúť. Niekto – zatiaľ oficiálne nevieme, kto – dnes v mestskom priestore a jeho blízkosti zorganizuje...

Posted by Dianie v Snine on Saturday, January 30, 2021

V jednej chvíli sa do priestorov kultúrneho domu zbehli desiatky ľudí, z ktorých časť mala rúška len na okrasu, a snažili sa nabrať si čo najviac humanitárnej pomoci, ktorá prišla z Česka.

Organizátori pritom podujatie nakrúcali, o čom informovala facebooková stránka Dianie v Snine. Tej sa nepáčilo, že sa v kultúrnom dome počas tvrdého zákazu vychádzania zbehlo toľko ľudí, ktorí sa medzi sebou mohli nakaziť a potom koronavírus poroznášať po meste.

Odporúčané
Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor) Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor) 3. februára 2021 o 14:30

Primátorka mesta Daniela Galandová vysvetľovala, že Rómske centrum Ternipen vyzbieralo viac ako 5 ton potravín, ktoré chcelo čo najskôr distribuovať obyvateľom. Vraj sa prijímatelia pomoci na mieste preukazovali negatívnym testom. Obyvateľom Sniny sa ale nepáčilo, že takto desiatky ľudí porušili zákaz vychádzania aj zhromažďovania.

Po prvotnej obhajobe primátorka vyhlásila, že ju mrzí, ako mesto akciu nekoordinovalo a na podujatie nedohliadlo. Toto ospravedlnenie však nestačilo, pretože incident sa už vyšetruje. „Polícia vec zadokumentovala ako podozrenie z priestupku, ktorý bol spáchaný porušením vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva,“ informovali policajti. Podujatie preveria aj hygienici.

Domov
Zdieľať
Diskusia