Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2021, 16:18
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

Jozef Banáš zmenil názor na Covid-19. Koronavírus zľahčoval, po návrate z nemocnice začal vidieť veci inak

NEWS
Uložiť Uložené

Otec Adely Vinczeovej skončil kvôli koronavírusu na pľúcnej ventilácii. Vlastná skúsenosť mu otvorila oči.

Jozef Banáš patril od začiatku pandémie medzi známych Slovákov, ktorí spochybňujú riziká ochorenia Covid-19. Jeho dcéra, moderátorka Adela Vinczeova, v priebehu decembra informovala, že otca nechtiac nakazila. Stav Jozefa Banáša bol vážny, a preto ho museli previezť do nemocnice. 

72-ročný spisovateľ Banáš pre Plus 7 dní povedal, že kvôli hospitalizácii zmenil svoj postoj k veci. „S tým COVID-19 to nie je také jednoduché, ako som si myslel. Veľa vecí som si uvedomil, až keď som sa rozprával s lekármi a so sestrami, starajúcimi sa o pacientov, ktorí boli na tom podstate horšie než ja,“ vyjadril sa pre týždenník Plus 7 dní.

Odporúčané
Majiteľ pohrebníctva: Dostaneme sa do situácie, aká bola v Taliansku (Rozhovor) Majiteľ pohrebníctva: Dostaneme sa do situácie, aká bola v Taliansku (Rozhovor) 7. januára 2021, 14:30

Banáš si myslí, že na lôžku skončil, pretože bol príliš pyšný. „Keď niekto, kto je nad vami, raz povie, že ste to s pýchou prehnali, dá vás na chvíľu dole,“ uviedol pre týždenník. Sám pritom v decembri tvrdil, že nikdy nespochybňoval existenciu koronavírusu, ale „položil niekoľko otázok, ktorý mainstream z istých dôvodov nepovedal“. 

Jeho zať Viktor Vincze má však na Banáša iný názor a na Facebooku svokra označil za „pochybovača“. V decembri Banáša pre obojstranný zápal pľúc pripojili na pľúcnu ventiláciu a sviatky strávil v nemocnici. Z nemocnice poslal svojim fanúšikom odkaz, z ktorého bolo počuť, že ho značne trápila dýchavičnosť. V súčasnosti sa už nachádza v domácej liečbe.

Domov
Zdieľať
Diskusia