Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Nosene.
27. januára 2021, 11:29
Čas čítania 2:51
Sponzorovaný obsah

Slovenskí influenceri, ktorí nedajú dopustiť na nákup v sekáči: Prečo by si v nich mal nakupovať aj ty?

Slovenskí influenceri, ktorí nedajú dopustiť na nákup v sekáči: Prečo by si v nich mal nakupovať aj ty?
Zdroj: Fernando Lavin, Unsplash
MÓDA INFLUENCERI MÓDA
Uložiť Uložené

Zisťovali sme, prečo ti odporúčajú nákup v sekáči a pochválili sa aj svojimi najlepšími úlovkami.

Viaceré známe osobnosti, youtuberi a influenceri nedajú dopustiť na nakupovanie v sekáčoch. Sú živým dôkazom toho, že sa dá móda jednoducho skĺbiť s udržateľným štýlom života. Vyvracajú tak mnohé predsudky o tom, že je to nehygienické, oblečenie je zničené, alebo že si tam muži nedokážu nič nájsť. V spolupráci s Nosene ti prinášame príklady slovenských influencerov, ktorí radi nakupujú v sekáčoch.

@beth.sal

U Betky na jej instagramovom profile veľmi často nájdeš rôzne outfity, ktoré vyslovene skladá práve zo sekáčových kúskov. Z času na čas sa rada pochváli nejakým perfektným kusom oblečenia, či dokonca doplnkami, ktoré sa jej podarilo uloviť v second hande. Nezriedka u nej uvidíš tiež storku, v ktorej svojim fanúšikom dáva tip na super kúsok, ktorý nájdeš v konkrétnom sekáči. Betka v jednom zo svojich príspevkov tiež opisuje, že ako výhody nakupovania v sekáčoch vidí aj to, že je tam originálne, lacné oblečenie, mnohokrát oveľa kvalitnejšie, zoženieš tu aj kúsky, ktoré by si inde nenašiel a šetríš ich kúpou planétu. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @beth.sal

@andy.saj

Náš moderátor Šajmo tu rozhodne nemohol chýbať. Ako jeden z mála mužov - influencerov, je dobre známy tým, že rád nakupuje v second handoch a doslova búra mýty o tom, že si v nich muž nemôže nič nájsť. Na otázku, prečo nakupuje v sekáčoch jasne odpovedá: „Baví ma hrabať sa medzi handrami a je to pre mňa strašne pekný pocit, keď sa mi podarí nájsť niečo cool, je to fyzický ekvivalent nakupovania online.“  Okrem toho by ti odporučil nákup v sekáči kvôli kúskom, ktoré jednoducho inde nenájdeš. A čo bol najlepší kúsok, ktorý sa mu podaril uchmatnúť? „Podarilo sa mi nájsť Prada tenisky, na to som asi celkom pyšný. Nakoľko sú ženské, patria mojej polovičke,“ dodáva.

 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Šajmo (@andy.saj)

@cheryldelarge

Slovenská youtuberka Cheryl je veľmi dobre známa svojou záľubou v sekáčoch. Nájdeš u nej nejedno video, kde nakupuje oblečenie v second handoch, prípadne ukazuje rôzne outfity, ktoré sa jej podarilo zostaviť z čisto second hand kúskov. Nájdeš u nej tiež video, kde takéto oblečenie prerába na nové kúsky. Cheryl sa netají svojou záľubou v módu a vo videách sa ľudí snaží presvedčiť, že nákup v sekáči nie je žiadna hanba a máš možnosť tam mnohokrát nájsť originálne kúsky. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 🍒Cheryl Kindl (@cheryldelarge) 

@zuzanahanzelova

Aj obľúbená novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová rada nakupuje a propaguje nákup v second handoch. V jednom zo svojich príspevkov na Instagrame, kde je v sekáčovom kimone, opisuje čaro takýchto nákupov: „Sekáče sú úžasné v tom, že sa tam pravidelne miešajú skupiny, ktoré by sa inak nestretli - od ľudí bez domova, sociálne slabších ľudí, až po hipsterskú mládež, končiac pani s chanel kabelkou, ktorá predo mnou minule platila v pokladni. V sekáčoch stretnete pani na dôchodku debatovať o politike, ale aj mladých mužov hľadajúcich šuštiakovú súpravu. Ulovíte tam obyčajné tričká, aj Prada kabelku. Nie je to nablýskaný butik, ale je to vzrušujúce.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Kovacic Hanzelova (@zuzanahanzelova)

@viktorvincze

Viktor Vincze udržateľný spôsob života propaguje na svojom Instagrame a medzi jeho príspevkami nájdeš aj informáciu, že na moderovanie televíznych novín nosí len pár oblekov. Odkazuje sa tiež na to, aby ľudia nakupovali udržateľnú a lokálnu módu, prípadne tú zo sekáčov.  

Ako spomína v jednom z príspevkov, keď kostymérky v televízii rozhodli, že Viktor potrebuje nový oblek, rozhodol sa zariadiť si to po svojom. „Takticky som využil zaváhanie, že presne nedefinovali slovo “nový” a tak som, čisto technicky, ich zadanie splnil - priniesol som do kostymérne nový kus oblečenia, ktorý tam predtým nebol. No oblek som si kúpil v sekáči. Televízia s tým nemala problém a tak som v ňom už aj tento týždeň rovno odvysielal Televízne noviny,“ píše vo svojom príspevku o obleku, ktorý kúpil v Nosene. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Vincze (@viktorvincze)

Medzi influencermi sa nájde niekoľko takých, ktorí nepropragujú iba fast fashion, ale práve naopak, aj udržateľnú módu. Jedným zo spôsobov, ako k tomu prispieť, je aj odovzdanie svojho oblečenia do second handu, aby si ho mohli užiť ďalší ľudia. Pre Nosene tak odovzdali oblečenie aj Michal Sabo, Jana Kirschner či Veronika Cifrová Ostrihoňová. Navyše tu za svoje odovzdané oblečenie získavaš zľavu 15% na nákup.

nosene
Zdroj: Nosene

Oblečenie z Nosene môžeš pohodlne nakúpiť cez značkový second hand online a pokojne k tomu môžeš pribaliť aj niekoľko produktov, s ktorými budeš o krok vpred v rámci svojho udržateľného životného štýlu. Čo sa hodí k sekáčovým outfitom viac, ako biodegradovateľné púzdro na mobil, recyklované silonky, prírodná kozmetika, alebo upcyklované doplnky? 

Inšpirácie na sekáčové outfity nemusíš hľadať iba u influencerov, pravidelne ich nájdeš aj na Instagrame Nosene. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nosene® (@nosene)

Domov
Zdieľať
Diskusia