Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Radosť
21. decembra 2020, 10:30
Čas čítania 4:08
Sponzorovaný obsah

10 aplikácii, ktoré si mal mať už dávno v mobile. Uľahčia i spríjemnia ti každodenný život

10 aplikácii, ktoré si mal mať už dávno v mobile. Uľahčia i spríjemnia ti každodenný život
Zdroj: Rami Al-zayat, Unsplash
TECH
Uložiť Uložené

Od takých, ktoré ti pomôžu organizovať financie až po tie, s ktorými si oddýchneš.

Staršie generácie možno nadávajú, že neustále pozeráme do mobilov, no mnohokrát sú tie mobily veľmi užitočné. Stačí v nich mať nainštalované tie správne aplikácie, ktoré budú tvoj každodenný život uľahčovať či spríjemňovať. Môže to byť hra, aplikácia, ktorá ti pomôže odbúravať stres alebo si vďaka nej lepšie zorganizuješ život. Spolu s digitálnym operátorom Radosť sme pre teba vybrali tie najlepšie, ktoré by ti v telefóne určite nemali chýbať.

1. Calm 

Aplikácie môžu byť niekedy pôvodcom nášho stresu alebo roztržitosti. V prípade aplikácie Calm je to však naopak. Ide o aplikáciu, ktorá ti pomôže zlepšiť spánok, zredukovať stres a nájdeš v nej aj vedené meditácie. Skrátka, ideálna aplikácia, ktorá ti pripomenie, že z času na čas treba spomaliť. Odporúčajú ju psychológovia, terapeuti a experti na duševné zdravie. Nájdeš tu viacero programov od zdravého spánku, cez sústredenie a koncentráciu, až po meditáciu a rôzne dychové cvičenia.

calm, calm aplikácia, aplikácie, top aplikácie
Zdroj: Google Play

2. Todoist 

Je dobré mať svoj život zorganizovaný. Akonáhle nemusíš myslieť na rôzne drobnosti, ktoré musíš urobiť, tvoj mozog sa dokáže lepšie sústrediť na dôležitejšie úlohy. Aby si si ich nemusel pamätať, pomôže ti na to jednoduchá aplikácia Todoist. Vytvoríš si tu zoznam vecí, ktoré chceš a máš urobiť a nezabudneš, že si mal ísť na poštu, kúpiť ešte jeden darček mame alebo zaplatiť účty. Jednotlivé úlohy si radíš pod projekty, môžeš im dať rôznu prioritu, a tiež si nastaviť dátum a čas, kedy ich máš splniť. Ak by si aj na niektorú zabudol, pripomenie sa ti mailom. Okrem toho, ťa bude aplikácia pravidelne chváliť za každú splnenú úlohu. 

aplikácia, aplikácia na tasky, to do list, todoist
Zdroj: Screenshot

3. Splitwise 

Všetci dobre poznáme to trápne ticho, ktoré vždy nastane, keď vám pri spoločnej večeri s kamarátmi donesú účet. Niekto nemá hotovosť, ďalší vysype na stôl hŕbu drobných. Rozdeliť účty si však môžete aj oveľa jednoduchšie, a to vďaka aplikácii Splitwise. Či už si potrebujete rozrátať peniaze zo spoločného výletu, nákupu na vianočné pečenie alebo spoločného obedu s kolegami, appka to vyrieši. Môžeš si tu vytvoriť rôzne skupinky s kamarátmi, spolubývajúcimi či rodinou, prípadne s partnerom. Zaznamenávate si tu všetci výdavky, ktoré nemusíte komplikovane prepočítavať, všetko sa prehľadne zobrazuje v aplikácii a následne si stačí už len peniaze poslať.

splitwise, aplikácia, aplikácia na financie
Zdroj: Google Play

4. Pocket 

Stáva sa ti, že objavíš nejaký super článok, no akurát si zastávku od domu, tak si povieš, že ho prečítaš neskôr, potom naň zabudneš a nič si nakoniec neprečítaš? Takto to je s ďalšími desiatkami článkov, ktoré by si si rád prečítal, no zas si na ne zabudol. Vďaka aplikácii Pocket si ich všetky ukladáš na neskôr a čo je najviac super, môžeš ich čítať aj offline. Takto si môžeš ukladať nielen články, ale aj videá, príspevky na sociálnych sieťach. Funguje tiež v prehliadači, takže ak chceš pohodlne čítať z desktopu, uložíš si články v appke a môžeš ich čítať na počítači.

pocket, pocket aplikácia, aplikácie
Zdroj: Screenshot

5. Intellect 

Máš problém udržať si návyk a vždy ti to vydrží maximálne mesiac? Či už je to cvičenie, alebo chceš zlepšiť svoje správanie alebo pracovné návyky, Intellect ti pomôže s dosahovaním tvojich cieľov. Aplikácia je vytvorená tímom psychológov a odborníkov, takže sa nemusíš báť, že ide o nejaké motivačné hlúposti. Jednoducho si tu nastavíš svoje ciele a pomocou prednastavených tréningov ich postupne dosahuješ. Aplikácia ti však môže pomôcť aj s rôznymi problémami ako napríklad stres, prokrastinácia, osamelosť či hnev a mnoho ďalších. V prípade, že sa chceš v čomkoľvek zlepšiť, je čas inštalovať. 

intellect, aplikácia, top aplikácie
Zdroj: Screenshot

6. Rando

Táto aplikácia ti nijak nepomôže organizovať život, skôr ťa dokáže pobaviť a vidieť svet z iného uhla. Je založená na jednoduchom princípe - ty odfotíš akúkoľvek vec (ideálne však nie tvoje obnažené telo) a postneš, následne sleduješ odpovede na tvoju fotku od náhodného človeka, ktorý rovnako ako ty odfotil prvú vec, ktorú mal pri sebe (ideálne, ak nefotil svoje genitálie). V tom najhoršom prípade sa ti môžeš stať, že uvidíš nejaký dickpic, v tom lepšom uvidíš rôzne zaujímavé veci od ľudí z celého sveta. 

rando, rando aplikácia, aplikácie, top aplikácie
Zdroj: Screenshot

7. Mint 

Ak sa každý mesiac čuduješ, kam sa ti podeli všetky peniaze, tak je na čase inštalovať aplikáciu, ktorá bude sledovať tvoje výdavky. Mint je jedna z veľmi obľúbených aplikácii, ktorá sa stane doslova tvojím účtovníkom v mobile. V aplikácii si prepojíš účty a tá následne sleduje všetky tvoje výdavky, transakcie aj príjmy. Okrem toho ti však bude pripomínať, čo máš kedy zaplatiť, pomôže ti lepšie plánovať tvoje výdavky, a tiež sa naučíš lepšie šetriť.

mint, mint aplikácia, aplikácie
Zdroj: Google Play

8. Shazam 

Počuješ niekde super pesničku a chcel by si vedieť jej názov? Aplikácia Shazam ti s tým pomôže. Stačí ťuknúť, nechať ju počúvať a za pár sekúnd ti pesničku nájde. Môžeš si ju rovno uložiť do Spotify, Apple Music, alebo knižnice. S väčšinou pesničiek nemá problém a nájde ich za krátky moment. Ak by si však potreboval nájsť pesničku, ktorá ti celý deň hrá v hlave a nevieš si spomenúť na názov, môžeš ju skúsiť zahmkať Google, ich nová funkcia to taktiež zvláda veľmi dobre. 

shazam, aplikácia, hudobná aplikácia, top aplikácie
Zdroj: Screenshot

9. Pictoword 

Aplikácia, s ktorou si na chvíľu oddýchneš, ale zároveň aj šikovne precvičíš mozog. Ide o zábavnú aplikáciu, ktorá ti ukáže vždy dva obrázky vecí, ktorých názov dáva dokopy nejaké slovo. Ty máš na základe ich spojenia prísť na to o aké slovo ide. Keďže je appka v angličtine, tak si precvičíš angličtinu a na zabiješ nudu. 

pictoword, aplikácia, aplikácie, top aplikácie
Zdroj: Screenshot

10. Clue

Aplikácia stvorená pre ženy. Doslova drží stráž nad tvojím menštruačným cyklom a dá ti vedieť aj to, kedy budeš mať ovuláciu. Môžeš si tu nastaviť upozornenie, kedy si máš dať antikoncepciu a odporúčajú ju aj odborníci. Funguje jednoducho - nastavíš si tu prvý deň menštruácie, dĺžku cyklu a periódu a aplikácia ti automaticky v kalendári zaznačí, kedy budeš mať svoje dni. Môžeš si tu tiež zaznačovať náladu, hmotnosť, prípadne či máš bolesti alebo nie.

clue, clue aplikácia
Zdroj: Screenshot
Či už ťa oslovila aplikácia Calm alebo si budeš chcieť deliť financie s kamošmi cez Splitwise, sťahovať ich môžeš jedna radosť, akonáhle si predplatíš digitálneho operátora Radosť. Keďže majú 4G s pokrytím v O2 sieti pre 97 % obyvateľov Slovenska, určite s tým nebudeš mať problém.
Radosť získaš tak jednoducho, ako ktorúkoľvek zo spomínaných aplikácií. Naozaj, vybaviť nového operátora nemôže byť jednoduchšie. Appky budú fičať ako nič, či už si vyberieš ich program Nekonečná Radosť alebo si vystačíš s Malou Radosťou. Nebudeš musieť sledovať, či appka fičí aj offline, keďže ťa ich dáta vždy podržia. Pri sťahovaní aplikácií, ale aj ich využívaní. A čo ty? Máš nejakú obľúbenú aplikáciu, o ktorej by sme mali vedieť? Daj nám vedieť v komentároch.  
Domov
Zdieľať
Diskusia