Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2020, 7:24
Čas čítania 0:46
Jakub Paulík

Neymar a Mbappé iniciovali odchod hráčov z ihriska pri zápase Ligy majstrov po údajnom rasistickom prejave rozhodcu

ŠPORT FUTBAL PSG
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Futbalisti za takýchto podmienok nechceli v zápase pokračovať.

Hráči Kylian Mbappé a Neymar z PSG mali byť iniciátormi odchodu francúzskeho tímu z ihriska, keď ich pohoršilo údajné rasistické správanie rozhodcu Sebastiana Coltescua. Ten dal asistentovi trénera Pierreovi Webó (İstanbul Başakşehir), ktorý je rodákom z Kamerunu, v 16. minúte červenú kartu za menšiu roztržku.

Webó tak protestoval proti rozhodnutiu rozhodcu. Problémom sa však mali stáť až údajné slová rozhodcu, ktorý povedal „ten čierny“, píše The Guardian. Hráča Demba Ba, ktorý sedel na lavičke, takéto oslovenie nahnevalo a pýtal sa, prečo keď hovorí o bielych, nikdy nepovie „ten biely“, ale pri osobe čiernej pleti to musel zdôrazniť.

Odporúčané
Aký tablet pre rodičov, aby mohli chodiť na Facebook bez okuliarov Aký tablet pre rodičov, aby mohli chodiť na Facebook bez okuliarov 5. decembra 2020, 14:30

Incident sa mal udiať počas utorkového zápasu Ligy majstrov PSG proti futbalistom z İstanbul Başakşehir. Z trávnika odišli hráči Basaksehiru a následne aj futbalisti PSG, ktorých inicialovi práve Kylian Mbappé a Neymar. Zápas skončil bezgólovým výsledkom a bude sa dohrávať v stredu o 18:55.

Únia európskych futbalových zväzov (UEAFA) potvrdila, že celú záležitosť dôkladne prešetrí. Na udalosť reagoval aj turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan. „Sme bezpodmienečne proti rasizmu a diskriminácii v športe a vo všetkých oblastiach života,“ napísal na svojom Twitteri. Na konci príspevku pridal hashtag #Notoracism.

Domov
Zdieľať
Diskusia