Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2020, 20:54
Čas čítania 0:29
Adam Novosad

Lockdown sa pravdepodobne začne 21. decembra. Otvorené by mali zostať len nevyhnutné prevádzky

NEWS LOCKDOWN SLOVENSKO VIANOCE
Uložiť Uložené

Na verejnosť unikajú nové informácie o dohodnutom vianočnom lockdowne.

Ústredný krízový štáb sa dnes vo večerných hodinách dohodol na vianočnom lockdowne. Aj keď Igor Matovič odmietol novinárom ozrejmiť, čo bude lockdown obnášať, kedy začne a ako dlho bude trvať, zdroje zvnútra Ústredného krízového štábu potvrdzujú, že lockdown by sa mal začať 21. decembra, uvádza Denník N. Zrejme by mohol od 21. decembra trvať až tri týždne.

Odporúčané
Epidemiológ Pavelka: Žiadna štedrá večera nie je bezpečná. Ak Slováci nebudú rešpektovať nariadenia, začnú pochovávať blízkych Epidemiológ Pavelka: Žiadna štedrá večera nie je bezpečná. Ak Slováci nebudú rešpektovať nariadenia, začnú pochovávať blízkych 8. decembra 2020, 14:26

Zatiaľ však stále nie je jasné, ktoré prevádzky zostanú otvorené a čo ľuďom vláda zakáže a umožní. Možno len odhadovať, či nakoniec úrady pristúpia aj k obmedzeniu alebo rovno zákazu cestovania medzi okresmi.

V tejto chvíli predpoklady hovoria o tom, že v lockdowne zatvoria všetky obchody okrem tých, ktoré predávajú tovar na každodennú spotrebu.

Otvorené tak pravdepodobne zostanú obchody s potravinami, drogérie či lekárne, čo bude pripomínať situáciu zo začiatku prvej vlny pandémie na jar.

Odporúčané
Vianočný lockdown možno čaká ľudí na Slovensku už od budúceho týždňa. Od 16. decembra by mohli natvrdo ostať všetci doma Vianočný lockdown možno čaká ľudí na Slovensku už od budúceho týždňa. Od 16. decembra by mohli natvrdo ostať všetci doma 8. decembra 2020, 14:32
Domov
Zdieľať
Diskusia