Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2020, 21:38
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Poľský kňaz obhajoval krytie pedofílie v cirkvi slovami: „A kto nie je v pokušení?“ Nakoniec sa musel ospravedlniť

NEWS KŇAZ PEDOFÍLIA POĽSKO
Uložiť Uložené

V prejave k veriacim označil kňaz Tadeusz Rydzyk biskupa obvineného zo zakrývania pedofílie v cirkvi za moderného martýra.

Poľsky kňaz Tadeusz Rydzyk sa svojimi vyjadreniami dostal do problémov. Uplynulý víkend slúžil svätú omšu v rámci narodeninových osláv rozhlasovej stanice Radio Maryja a prihovoril sa k veriacim.

Odporúčané
Rusi sa po zaočkovaní vakcínou proti koronavírusu nesmú opiť celých 42 dní. Alkohol by im mohol narušiť tvorbu imunity Rusi sa po zaočkovaní vakcínou proti koronavírusu nesmú opiť celých 42 dní. Alkohol by im mohol narušiť tvorbu imunity 8. decembra 2020, 16:36

Vo svojom prejave okomentoval aj činy biskupa Edwarda Janiaka, ktorého u našich severných susedov obviňujú z toho, že v katolíckej cirkvi zakrýval pedofilné zneužívanie detí, informuje TVN24.

Kňaz Rydzyk ho v prejave označil za „moderného martýra“ a pokračoval so slovami, ktoré napokon oľutoval. „Že kňaz zhrešil, tak zhrešil. A kto nie je v pokušení?“ pýtal sa veriacich, čo v poľskej verejnosti vyvolalo pobúrenie. Netrvalo dlho a Rydzyk sa pod tlakom musel ospravedlniť za to, čo narozprával.

Domov
Zdieľať
Diskusia