Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2020, 17:35
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Bitcoin sa vyšplhal na historicky najvyššiu cenu. Kryptomena prekonala doterajšie maximum spred troch rokov

TECH BITCOIN KRYPTOMENY SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Doterajší rekord dosiahol na konci roku 2017, ale teraz sa nadychuje na výrazný útok.

Trpezlivosť ruže prináša. Zrejme takto sa cítili majitelia kryptomeny Bitcoin, ktorí ju nakúpili v posledných troch rokoch po tom, čo v decembri roku 2017 dosiahla svoje dovtedajšie maximum. Bitcoin sa na chvíľu vyšplhal na úroveň 19 783 dolárov, lenže v nasledujúcich mesiacoch sa začala celá sféra kryptomien prepadávať, informuje CoinDesk.

V jednej chvíli sa dokonca Bitcoin potácal okolo ceny 3-tisíc dolárov, ale v roku 2020 sa napriek pandémii začal šplhať späť na svoje pôvodné miesto.

Neutiekol však pred pandémiou koronavírusu, keď zostal celý svet znepokojený epidemiologickým vývojom na planéte. V marci sa kryptomena potácala na najnižších číslach celého roka, ba dokonca sa v jeden deň prepadla o celých 50 percent.

Bitcoin sa vyšplhal na historicky najvyššiu cenu. Kryptomena prekonala doterajšie maximum spred troch rokov
Zdroj: Pixabay

Od marca ale dokázala hodnota Bitcoinu stúpnuť o viac ako 400 percent, a tak budú investori pochopiteľne z prekonania rekordu nadšení. V pondelok 30. novembra dokázala na chvíľu prekonať doterajšie maximum 19 783 dolárov o celé 3 doláre, pričom v podvečerných hodinách sa hodnota Bitcoinu ustálila na 19,650 dolároch.

Odporúčané
VIDEO: Japonsko ožiarila „ohnivá guľa“. O čo išlo? VIDEO: Japonsko ožiarila „ohnivá guľa“. O čo išlo? 30. novembra 2020, 17:13

Zrejme tak nepotrvá dlho, kým sa kryptomena opäť nadýchne a svoj nový rekord prekoná oveľa výraznejšie. Viacero faktorov naznačuje, že kryptomeny čaká svetlá budúcnosť, pretože tieto digitálne mince začína postupne akceptovať aj gigant finančnej sféry PayPal, ale na nedostatok investícií sa trh s kryptomenami nemôže sťažovať ani od ostatných finančných inštitúcií.

Domov
Zdieľať
Diskusia