Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2020, 22:34
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Petra Sagana vzali na divoký let stíhačkou. V rukách stískal igelitku a tvár mu naberala všetky odtiene aj tvary

NEWS PETER SAGAN STÍHAČKA
Uložiť Uložené

Peter Sagan presedlal z bicykla do stíhačky, ale nebolo mu všetko jedno.

Keď slovenský cyklista Peter Sagan nezaberá na bicykli, tak občas skúša ešte adrenalínovejšie aktivity. Vo svojom novom videu, ktoré zavesil na sociálne siete, sa posadil do stíhačky a vydal sa do oblakov, kde si vyskúšal také preťaženie, akému čelia piloti.

Video veľavravne pomenoval „7,9G zrýchlenie“ a do kokpitu si so sebou vzal aj igelitku pre prípad, že by sa mu privodilo nevoľno. Sagan v sebe nezaprel dušu komika, keď krátko po vzlietnutí zakričal „Poďme na nich!“, akoby smeroval s lietadlom do boja.

Saganovi však treba uznať, že preťaženie takmer 8G bravúrne zvládol napriek miernym zaváhaniam s igelitkou a deformáciám tváre, ktoré, samozrejme, nemal ako ovplyvniť. V príspevku dokonca pozdravil pilota a astronauta Thomasa Pesqueta, pretože by sa slovenský cyklista najradšej vydal na návštevu do útrob Medzinárodnej vesmírnej stanice.

Pesquetovi odkázal, nech mu zavolá, keď sa na vesmírnej lodi spoločnosti SpaceX uvoľní miesto, kam by sa mohol usadiť a vybrať do vesmíru. Vraj by mu pokojne stačil aj nákladný priestor, ale tam by zrejme Sagan taký úsmev na tvári ako s igelitkou v kokpite stíhačky nemal.

Domov
Zdieľať
Diskusia