Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2020, 13:22
Čas čítania 0:29
Viktor Kniš

Nový prieskum preferencii: Sulík dobieha Matoviča, Ficov Smer sa výrazne prepadá

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Prieskum preferencií politických strán agentúry Focus pre TV Markíza ukázal, ako by dopadli parlamentné voľby, keby sa konali v novembri.

Novembrový prieskum agentúry Focus pre TV Markíza ukázal, že ak by sa parlamentné voľby konali v týchto dňoch, najlepšie by obstála strana Hlas-SD Petra Pellegriniho. Na druhom mieste by bola strana OĽaNO, už však s výrazne menším náskokom pred SaS, ako tomu bolo vo februárových voľbách. Strana Richarda Sulíka v prieskumoch dlhodobo prekračuje hranicu 10 % a tentokrát sa k hnutiu OĽaNO priblížila rekordne blízko. 

Odporúčané
Druhý deň výsluchu Moniky Jankovskej: Koňak s Ficom, 350-tisíc od dedka a 500-eurovky v obálke Druhý deň výsluchu Moniky Jankovskej: Koňak s Ficom, 350-tisíc od dedka a 500-eurovky v obálke 27. novembra 2020, 21:22

Nasleduje ĽSNS so ziskom 9,6 %, na piatom mieste je SMER-SD so ziskom 9,5 %, ktorý však stratil oproti minulomesačnému výsledku ďalšie percento. Do parlamentu by sa dostali aj Sme Rodina hospitalizovaného Borisa Kollára, Progresívne Slovensko a tesne aj KDH.

Pod 5 % hranicou zvoliteľnosti sú strany, Za ľudí, maďarské strany, Dobrá voľba, Vlasť aj SNS.

Agentúra Focus realizovala prieskum v dňoch 18. – 25. novembra na reprezentnatívnej vzorke 1004 respondentov. 

Novembrový prieskum Focusu: Sulík dobieha Matoviča, Ficov Smer sa výrazne prepadá
Zdroj: TV Noviny
 

Domov
Zdieľať
Diskusia