Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2020, 16:04
Čas čítania 0:55
Miriam Rumanková

Štúdia Svetovej banky: Deti z tejto generácie budú zarábať výrazne menej. Doplatia na zatvorené školy

NEWS DETI
Uložiť Uložené

Svetová banka v júni tohto roku informovala, že ak budú celosvetovo zatvorené školy päť mesiacov, tak bude ekonomika čeliť strate takmer 9 biliónov eur.

Výsledky štúdie Svetovej banky poukazujú na to, že aj zatvorené školy môžu ekonomike spôsobiť miliardové škody. Prepad ekonomiky sa doposiaľ spájal najmä s turizmom, leteckou dopravou či zatvorenými reštauráciami. 

Štúdia však poukazuje na to, že ak deti z tejto generácie stratia niekoľko mesiacov štúdia, bude to mať aj ekonomické následky. Dištančná forma štúdia prispieva k tomu, že deti zaostávajú vo vzdelaní aj výchove.

Svetová banka informovala, že ak budú celosvetovo zatvorené školy päť mesiacov, tak bude ekonomika čeliť strate takmer 9 biliónov eur. Svet tak dokopy môže stratiť až 16 % investícií, ktoré jednotlivé štáty vložili do vzdelávania.

Odporúčané
Matovič: Žiaci by sa mohli vrátiť do škôl 7. decembra. Povinné plošné testovanie v decembri bude, čakáme na nákup testov Matovič: Žiaci by sa mohli vrátiť do škôl 7. decembra. Povinné plošné testovanie v decembri bude, čakáme na nákup testov 25. novembra 2020, 19:21
Domov
Zdieľať
Diskusia