Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Tauris.
27. novembra 2020, 16:33
Čas čítania 2:51
Sponzorovaný obsah

Slovenskí foodblogeri radia, ako si ozvláštniť svoje raňajky

GASTRO
Uložiť Uložené

Budeš prekvapený, čo všetko sa dá vyčariť so suchou salámou.

Spoločnosť sa ešte stále nezhodla v tom, či sú raňajky najdôležitejšie jedlo dňa. Z určitého hľadiska sa o tom nedá pochybovať. Čo môže lepšie naštartovať tvoj deň, ak nie práve chutné jedlo? Ak si už stratil inšpiráciu a jedávaš stále to isté dookola, tak sa môžeš inšpirovať tipmi od známych slovenských foodblogerov. Hlavnú úlohu v ich chutných receptoch zohrala nová Zipser saláma.

Pri suchej saláme si pravdepodobne hneď predstavíš klasický lepeňák, no naši foodblogeri ťa presvedčia o tom, že sa s ňou dá vymyslieť oveľa viac. Bola by škoda schovať túto voňavú novinku s vysokým podielom mäsa medzi pečivo s maslom, keď ti dokáže priniesť skutočný gastro zážitok a pastvu pre oči. Presne ako to poznáme pri servírovaní obľúbeného prosciutta v Španielsku či Taliansku. Naše lokálne potraviny pritom za ním a podobnými špecialitami v ničom nezaostávajú a častokrát ich aj predčia.

saláma, zipser saláma, suchá saláma, tipy, foodblogeri
Zdroj: Tauris

Čím je výnimočná nová suchá saláma Zipser? „Jej kúzlo je založené na tradičnom recepte, prirodzenej fermentácii a dlhom kvalitnom dozrievaní. Výnimočnosť novej ZIPSER salámy je podčiarknutá jemnou mozaikou na reze v súzvuku s výraznou mäsovou arómou a chuťou, ktorá sa dá dosiahnuť iba prirodzeným 4-týždňovým zrením. Ďalším znakom jej exkluzivity je originálny textilný technologický obal s nepravidelnou štruktúrou a tiež to, že má 40 dňovú trvanlivosť,“ vysvetľuje marketingová riaditeľka Tauris Group Iveta Štefánová. Plnú, mäsovú chuť si užiješ aj vďaka vysokému podielu mäsa. Na 100 gramov výrobku bolo použitých 135 gramov mäsa. 

Salámové čipsy a chrumkavý hubový toast

Aj foodbloger známy ako @tasteofkosice si myslí, že pravidlá sú na to, aby sa porušovali. Výnimkou nie je klasická kombinácia chlebíka, masla a niekoľkých plátkov salámy. Ako správny foodbloger sa rozhodol inšpirovať ťa netradičnými spôsobmi, s ktorými zabudneš na klasickú prípravu raňajok so salámou. 

„Na prípravu sú jednoduché aj salámové čipsy. Na plech rozprestrieš papier na pečenie a poukladáš (1-vrstva) plátky kvalitnej salámy, ktoré dáš do rúry rozohriatej na 175 stupňov tak asi na 10 – 12 minút. Čipsy sú hotové, keď sa okraje salámy začnú skrúcať a budú vyzerať chrumkavo. Potom ich už len necháš vychladnúť a zatiaľ si vyberieš pivko z chladničky.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa tasteofkosice (@tasteofkosice)

Milovníkov hríbov poteší recept na zaujímavý toast s hríbami a salámou. Znie to ako skvelé raňajky pre milovníka plných chutí. „Najprv si na olivovom oleji na panvici opražíš cibuľku, kvalitnú salámu, pridáš huby (najlepšie jedlé), maslo, soľ a korenie. Túto zmes si nachvíľu odložíš a na panvici si pripravíš volské oko. Potom ti už len stačí pripraviť opečené (osmažené) chlebíky, medzi ktoré vložíš salámovo-hubovú zmes, na vrch pridáš pripravené volské oko, posypeš najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kvalitný tvrdým syrom.“

Vyvážené chute sú základ 

Foodblogerka @mary.ticha si zakladá na vyvážených chutiach, ktoré nielen dobre vyzerajú naservírované na lopáriku či tanieri, ale sú výživné aj pre naše telo. „Raňajky či brunch - ich základom je mať doma všetkého dostatok, aby sme si dobre zaplnili nielen brušká, ale aj na pohľad budú raňajky vyzerať vábne. Výborne salámy, šunky, syry, vajíčka a doma upečený čerstvý kváskový chlieb spolu so zeleninou a čerstvým ovocným džúsom sú  dokonalým raňajkovým opojením.“

tauris, saláma, zipser saláma, raňajky
Zdroj: @mary_ticha

Salámové špízy v kombinácií so sladkým ovocím 

Salámové špízy? Také jednoduché a možno to ani tebe nenapadlo. U foodblogerky @jedz_doma, sú veľmi obľúbené a zohrala v nich svoju úlohu aj Zipser saláma. Svojej gastro fantázii medze naozaj nekladie, preto odporúča vyskúšať k saláme na špíz napichnúť aj figy, sušené slivky, syry, klobásu, žltý melón či hurmikaki. 

tauris, saláma, zipser saláma, jedlo, raňajky
Zdroj: @jedz_doma

Nový rozmer dala aj jednohubkám. Zoznám sa so salámovými lodičkami. Stačí na špáradlo napichnúť salámu, naplniť ich zmesou ricotty, plesnivého syra a cesnaku. Chuť skvele doplnia čierne olivy. 

tauris, saláma, zipser saláma, jedlo, raňajky
Zdroj: @jedz_doma

Kombinácia, ktorou nič nepokazíš 

@radk.a je na svojom instagramovom profile známa nielen ako foodblogerka, ale aj milovníčka zdravého životného štýlu. Ako milovníčka turistiky má vždy so sebou na desiatu prichystanú obloženú bagetu s kvalitnou šunkou, ktorá je zdrojom bielkovín. 

Dokáže si však užívať aj sedenie doma na gauči pri filme či príjemný brunch. V takomto prípade sa doslova vyžíva pri servírovaní jedla, pričom základom sú kvalitné Zipser salámy v kombinácii so syrmi či hroznom. Vyváženosť chutí ideálne doplní nejaká zelenina a pečivo. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 𝓡𝓪𝓭𝓴𝓪 🌸 (@radk.a)

Ak si po prečítaní všetkých tipov vyhladol, tak môžeš hlavnú hviezdu raňajok - Zipser salámu vyhrať aj v súťaži, ktorá momentálne prebieha na ich instagrame a facebooku. V hre je nielen mäsové potešenie chuťových pohárikov, ale aj niečo pre tvoj šatník. Salámové tričká, mikiny či ľadvinky sú len malou ochutnávkou toho, čo tvorí novú Zipser kolekciu. Môžeš sa tešiť aj na špeciálnu edíciu ponožiek, odznakov alebo sviečok, ale aj na originálny Zipser lopár.

saláma, salámový merch, suchá saláma
Zdroj: Tauris
Domov
Zdieľať
Diskusia