Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2020, 7:22
Čas čítania 0:57
Adam Novosad

Norbert Bödör priznal, že po večeroch volal na Ficov „sekretariát“. Číslo používala Mária Trošková

NEWS NORBERT BÖDÖR ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Spojenie Norberta Bödöra s Robertom Ficom možno bolo oveľa bližšie, ako sa bývalý premiér snažil naznačiť.

Oligarcha Norbert Bödör momentálne sedí vo väzbe, kde ho minulý týždeň nasledovali špičky bývalého vedenia polície na čele s Tiborom Gašparom. Zistenia z „Kočnerovej knižnice“ teraz naznačujú, že Bödör mal zrejme blízko nielen k policajnému prezidentovi, ale aj samotnému premiérovi krajiny.

Odporúčané
Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? 8. novembra 2020, 16:53

Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK) informovalo o tom, že Norbert Bödör vo výpovedi vyšetrovateľom potvrdil, ako dvakrát telefonoval vo večerných hodinách na číslo, ktoré opísal ako kontakt na sekretariát úradu vlády. Vyšetrovateľa zaujímalo konkrétne telefónne číslo zaznamenané v zozname hovorov u Bödöra v telefóne.  

„Kontaktoval som a volal som na premiérov sekretariát, neviem, kto to číslo používa,“ povedal Bödör vo výpovedi, ktorú aj sám podpísal. Záznamy ukázali, že oligarcha volal na číslo úradu vlády 1. decembra 2017 o 20:13 a 17. januára 2018 o 22:15 večer.

  

Tieto časy zaujali aj policajta, ktorý ho konfrontoval. Spýtal sa ho, či nie je dosť neskoro kontaktovať úrad vlády v takýchto hodinách, ale Norbert Bödör odpovedal tak, ako aj viackrát predtým. „Neviem sa k tomu vyjadriť, nepamätám si na to,“ znelo vyhlásenie. 

Odporúčané
Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? 6. júla 2020, 17:55

Oligarcha zároveň vypovedal, že nemal žiadny kontakt s Máriou Troškovou, tieto telefónaty teda naznačujú, že si vybavil vlastnú horúcu linku až k predsedovi vlády. Ako zistilo ICJK, telefónne číslo spomínané vo výpovedi používala medzi rokmi 2015 až 2018 práve Ficova poradkyňa Mária Trošková, a tak označovať linku za „sekretariát premiéra“ vyznieva zvláštne.

Investigatívne centrum Jána Kuciaka oslovilo Roberta Fica, rovnako ako Máriu Troškovú, ale od bývalého premiéra sa nedočkali konkrétnej odpovede na otázku, či ho takto kontaktoval Norbert Bödör. Mária Trošková zase na otázky vôbec nereagovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia