Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je PR správa spoločnosti OMV.
20. novembra 2020, 15:31
Čas čítania 2:22
Sponzorovaný obsah

Aj čerpacia stanica má svojho gastromanažéra. Čo táto pozícia obnáša?

GASTRO
Uložiť Uložené

Katarína Stegena Sládková, gastromanažérka OMV prezradila, ako sa tvorí gastro ponuka na čerpacích staniciach.

Keď sa povie jedlo na čerpacej stanici, tak asi každému zíde na um nejaká zabalená debrecínska bageta. Možností ako sa nasýtiť na cestách, pri návšteve čerpacích staníc, je však oveľa viac. Práve v OMV, za to vďačíme gastromanažérke Kataríne Stegena Sládkovej. Čo všetko obnáša jej práca a ako vníma gastro na čerpacích staniciach ona? 

Gastromanažérka OMV, Katarína Sládková
Gastromanažérka OMV, Katarína Sládková Zdroj: OMV

Katarína sa ako gastromanažérka pre čerpacie stanice OMV, stará o to, aby u nich zákazníci našli kvalitnú a chutnú ponuku jedál a horúcich nápojov. „V skratke, mám na starosti ponuku gastra na predajniach. Dbám na to, aby bolo všetko v poriadku, no okrem toho je mojou úlohou obmieňať ponuku, aby zákazníci našli vždy niečo nové a chutné. Týka sa to nielen bagiet a teplých snackov, ktoré si možno vziať so sebou, ale aj kávy,“ vysvetľuje. 

Vlani napríklad pridali do ponuky špeciálnu kávu Columbia, aby uspokojili požiadavky aj náročnejších kávičkárov. Okrem toho je súčasťou jej práce kontrola kvality a čerstvosti priamo na čerpacích staniciach, takže si možno Katarínu už niekedy stretol. 

Doteraz pracovala pre franšízové prevádzky rýchleho občerstvenia. Ponuka gastromanažérky v OMV ju zaujala, pretože pre ňu predstavuje miesto v stabilnej spoločnosti, ktorá je lídrom v segmente a umožnila jej realizovať predstavy o ponuke kvalitných a chutných možnostiach občerstvenia. 

Ako sa OMV odlišuje od konkurencie

Gastromanažérka musí mať prehľad v tom, čo ich odlišuje od konkurencie. Podľa Kataríny to je práve zapekanie bagiet v špeciálnych pieckach. „Tie bagetu dokážu zohriať zvonku do chrumkava, pričom vnútro – či už je to zelenina alebo omáčka – zostávajú v pôvodnej teplote. Nedôjde tak k znehodnoteniu surovín a chuť takej bagety jednoducho stojí za to. Vďaka pieckam vieme ponúknuť aj kvalitné rýchle jedlá, ako napríklad kuracie stripsy s hranolčekmi či veľmi obľúbenú kombináciu fish & chips.“

Práve v OMV ukazujú, že bagety na čerpacích staniciach nemusia byť tie klasické, na ktoré sme všetci zvyknutí. Oni sa rozhodli bagety pripravovať čerstvé, pripravujú ich preto priamo na čerpacej stanici. Dávajú si však záležať aj na ďalších dôležitých prvkoch, akými sú kvalitné suroviny, s dôrazom na ich dodávateľov. 

Aj čerpacia stanica má svoja gastromanažéra. Čo táto pozícia obnáša?
Zdroj: OMV

Prispôsobujú sa chutiam zákazníkov 

Samotná ponuka bagiet je vystavaná tak, aby ulahodila rôzny typom zákazníkov. Okrem toho však naozaj počúvajú, po čom ich zákazníci túžia a v minulosti im dali možnosti vyskladať si v aplikácii bagetu podľa ich chuti. Tie najžiadanejšie boli skutočne zaradené do ponuky na čerpacích staniciach. 

V Zamarovciach, Zelenči a pri Hybe ponúkajú dokonca aj čerstvo pripravené teplé jedlá. Zákazníci si tu môžu pochutiť na hamburgeri s vysokokvalitným írskym mäsom v slovenskej žemli a jedálny lístok obsahuje aj lososa pripraveného na rôzne spôsoby, nechýbajú však ani slovenské klasiky. 

Podľa slov Kataríny, každá prevádzka v rôznych krajinách má iné gastro ponuky, podľa preferencii zákazníkov. Na Slovensku prevládajú tradičné chute - obložené bagety so šunkou či salámou. Mení sa však dôraz zákazníkov na kvalitu surovín a ich čerstvosť. Aj preto preferujú lokálnych dodávateľov, ktorí sú často kreatívni, čo sa týka chutí a spĺňajú aj kritériá najvyššej kvality. 

Aj čerpacia stanica má svoja gastromanažéra. Čo táto pozícia obnáša?
Zdroj: OMV

Neustále vymýšľajú niečo nové 

Začiatkom leta sa v ich ponuke objavil mexický hotdog, ktorý si zákazníci obľúbili natoľko, že sa rozhodli zaradiť ho do stálej ponuky. „Dali sme si pri ňom naozaj záležať na výbere surovín – párky obsahujú až 95 % mäsa, čedar dovážame z Írska. Nejde o žiadny polotovar, každý jeden hotdog pripraví obsluha priamo na čerpacej stanici,“ dodáva Katarína. 

Svojim zákazníkom chcú prinášať neustále niečo nové. Katarína rada vyhľadáva nové gastro zážitky, vďaka ktorým čerpá aj inšpiráciu pre svoju prácu. Je však často na cestách, a preto sa mnohokrát stravuje na čerpacích staniciach OMV, kde si rovnako ako zákazníci, obľúbila mexický hotdog.

Už teraz sa však teší na január, na ktorý majú pripravenú ďalšiu novinku. „Stále sa držíme hesla, že úspech sa skrýva v jednoduchosti a vyváženosti chuti a kvality, takže sa je na čo tešiť,“ dodáva.  

Domov
Zdieľať
Diskusia