Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Nosene. 
22. novembra 2020, 11:09
Čas čítania 2:12
Sponzorovaný obsah

Recyklované, ekologické a lokálne. Pozri sa, ako vyzerajú vianočné darčeky s ohľadom na planétu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Všetky ich nakúpiš na jednom mieste a potešia mužov i ženy.

Vianočné darčeky môžu byť aj ekologické, s ohľadom na našu planétu, a to nielen vďaka tomu, že zrecykluješ papier z minulých Vianoc. Nemusí to byť vôbec náročné, ako sa ti môže na prvý pohľad zdať. Nájdu sa rôzne originálne módne kúsky, ktoré vznikli formou upcycling, alebo recyklovateľné kryty na mobil či všeličo iné. A to nielen pre dámy. Spolu s Nosene ti prinášame tipy na ekologické a udržateľné vianočné darčeky, ktoré potešia planétu aj obdarovaných.

Originálne módne kúsky

Ak máš vo svojom okolí nejakú dušu žijúcu len pre módu, určite ju pod stromčekom poteší oblečenie. A to dokonca dvakrát, keď zistí, že ide o upcyklované kúsky. V kolekcii Renewals od Nosene nájdeš oblečenie aj doplnky. Medzi upcyklovaným oblečením sú rôzne ľanové kúsky, šaty a košele, ktoré vznikli z oblečenia od Alain Delon a mnoho ďalších. Môžeš si byť istý, že ide o originálne veci, ktoré len tak niekde nenájdeš. 

Zaväzovacie šaty z upcyklovanej kolekcie Ľanovka
Zaväzovacie šaty z upcyklovanej kolekcie Ľanovka Zdroj: Nosene

Upcyklovaným batohom, púzdrom na mobil či okuliarmi, potešíš nielen dámu, ale aj pána, či už to bude brat, otec alebo frajer. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nosene® (@nosene)

Oblečenie, ktoré ešte poslúži

Vedel si, že oblečením do Nosene prispeli napríklad aj Sajfa s manželkou Veronikou, Michal Sabo alebo Jana Kirschner? K oblečeniu takýchto hviezd sa len tak nedostaneš. Ale čoby, stačí navštíviť second hand Nosene a možno na niečo narazíš. Alebo nakúp z pohodlia domova online. Či už to bude sukňa pre malú sestru, flanelka pre frajera, alebo šaty pre mamu. Takto sa nakupujú darčeky s dobrým pocitom. Niekomu sa možno hodí kabelka, prípadne čiapka, ktoré tu nájdeš tiež. Ak sa nebudeš vedieť rozhodnúť, môžeš podarovať darčekovú poukážku, s ktorou si obdarovaný sám vyberie, čo sa mu páči najviac. 

nosene, darčeky, vianočné darčeky, poukážka nosene
Zdroj: Nosene

Biodegradovateľné kryty na mobil 

Ak máš na svojom liste s darčekmi niekoho s iPhonom, môžeš mu pod stromček darovať biodegradovateľný kryt Innocent, ktorý sa postará o bezpečie jeho telefónu. Tieto biodegradovateľné kryty z kompostovateľného materiálu, sú špeciálne vyrobené z inovatívnej rastlinnej zmesi na báze škrobu, recyklovaných materiálov a odpadu z ľanovej slamy. Keď doslúži, žiadne zahadzovanie do plastu! Patrí do bio odpadu, prípadne kompostu, kde sa bez problémov rozloží. 

Tipy na vianočné darčeky, pri ktorých ušetríš eurá aj planétu
Zdroj: Nosene

Recyklované doplnky

Okrem recyklovateľných krytov na mobil, nájdeš v e-shope Nosene aj ďalšie recyklované veci, ktorými urobíš radosť doslova celej rodine od babky až po sesternicu. Napríklad slnečné okuliare z recyklovaného plastu, alebo šperky Moikoo či Juhasz.

Radšej kvalitu ako kvantitu

Pri nákupe vianočných darčekov netreba zabúdať na to, že kvalita by mala byť prvoradá pred kvantitou. Radšej nakupuj darčeky, ktoré môžu byť drahšie, ako veľa lacnejších, len aby bolo. Zameraj sa na značky, ktoré dbajú na udržateľnosť a sľubujú, že ich produkty vydržia dlhšie ako do ďalších Vianoc. 

Takou môže byť aj Uashmama, talianska značka, vyrábajúca kabelky, ruksaky, taštičky či vrecká z ekologického prateľného papiera. Vďaka tomuto materiálu ide o doplnky, ktoré neujdú nikoho pozornosti. 

Tipy na vianočné darčeky, pri ktorých ušetríš eurá aj planétu
Zdroj: Nosene

Lokálna kozmetika

Keď sme pri udržateľnosti, tak podpora lokálnych značiek je jeden zo spôsobov, ako byť jej súčasťou. Prírodná kozmetika je veľmi obľúbeným darčekom, ktorý si hlavne ženy rady nachádzajú pod stromčekom. Pozri si slovenské rúže Pjur, voňavú kozmetiku od Ponio alebo obohať niekoho kozmetickú rutinu s Mylo. Okrem nich nájdeš v kategórii kozmetika aj ďalšie lokálne značky. 

Slovenská obuv na nohách 

Ideálne je myslieť na darčeky, ktoré budú robiť radosť dlhšie, ako len od Vianoc do Silvestra. Tenisky slovenskej značky Novesta, túto požiadavku určite splnia. Vyber si z niekoľkých možných štýlov a podaruj pod stromček funkčný a lokálny darček, ktorý sa stane niekoho obľúbeným prvkom šatníka.

nosene, novesta, darčeky, vianočné darčeky
Zdroj: Nosene
Domov
Zdieľať
Diskusia