Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou adidas.
27. októbra 2020, 19:40
Čas čítania 4:11
Tereza Šnajdrová

Majetok v hodnote 339 miliónov eur, odpustená nevera a 23 cien Grammy alebo cesta Beyoncé na vrchol popu

OSOBNOSTI ADIDAS BEYONCÉ COACHELLA JAY-Z
Uložiť Uložené

Jej turné The Beyonce Experience v roku 2007 zarobilo viac ako 20 miliónov eur. Z malého dievčaťa sa razom stala emancipovaná žena vlastniaca značku Ivy Park a bojujúca za psychické zdravie.

Na Zemi pravdepodobne neexistuje niekto, kto by nepoznal americkú speváčku Beyoncé. Diva, kvôli ktorej sa najznámejšiemu festivalu Coachella začalo hovoriť Beychella, pôsobí v hudobnom priemysle už 23 rokov.

Na svojom konte 24 cien Grammy a je tiež najviac oceňovanou umelkyňou v histórii MTV Video Music Awards. Toto všetko je síce krásne, ale za každým úspechom stojí aj nejaký neúspech, a to ako osobný, tak kariérny. Čo ešte o snedej kráske, ktorá napísala jeden zo svojich najväčších hitov s opicou, dosť možno nevieš?

Odporúčané
Kráľovná popu je späť. Beyoncé bojuje za rasovú rovnosť aj novým videoklipom Kráľovná popu je späť. Beyoncé bojuje za rasovú rovnosť aj novým videoklipom 1. augusta 2020, 13:01

Rychlý zostup a žiadny pád?

Všetko začalo v roku 1997, keď Beyoncé spolu so skupinou Destiny's Child podpísala kontrakt s vydavateľstvom Columbia Records. Spoločne potom nahrali hneď niekoľko úspešných skladieb, ktoré môžeš poznať napríklad z filmov Muži v čiernom, Svadobčania alebo Charlieho anjeli. Aj napriek všetkým problémom, obviňovaniu a hádzaniu špiny, spolu girl band vydržal niekoľko rokov a až v roku 2003 sa Beyoncé dala na sólovú kariéru.

Prvý sólový počin Dangerously in Love odpálil jej kariéru do oblakov a album sa ihneď dostal na popredné priečky najrôznejších hitparád. S druhou platňou B'Day, ktorú vydala presne v deň svojich 25. narodenín, potom Beyoncé odštartovala niečo neuveriteľného. Takmer okamžite sa stala najžiadanejšou speváčkou sveta a vďaka tour k druhému debutovému albumu zarobila vyše neuveriteľných 24 miliónov dolárov (v prepočte 20 miliónov eur).

Diva, kráľovná festivalu Coachella, ale tiež podvedená matka troch detí. Beyoncé určuje módne trendy a podporuje selflove
Diva, kráľovná festivalu Coachella, ale tiež podvedená matka troch detí. Beyoncé určuje módne trendy a podporuje selflove Zdroj: Tlačová správa/adidas

Hoci by sa v tejto chvíli mohlo zdať, že jej kariéra nemá naďalej kam stúpať, nie je tomu tak. Nasledovalo nahranie ďalších piatich úspešných platní, z toho tú poslednú Everything Is Love dala dokonca dohromady so svojím manželom raperom Jay-Zm. Ako sólová umelkyňa celkovo predala viac ako 13 miliónov albumov v USA a vyše 118 miliónov platní po celom svete, čo z nej robí jednu z najpredávanejších hudobných umelkýň všetkých čias.

Čím viac úspechov zbierate, tým viac po vás tiež pôjdu paparazzovia pokúšajúci sa vyhrabať na nejakú špinu. Aj cez mnoho prešľapov, ktoré Beyoncé urobila, sa však stále drží na prvom mieste pomyselného rebríčka najúspešnejších speváčok sveta.

Pred ľuďmi sa nič nezatají

Jednému z mnohých obvinení musela Beyoncé čeliť napríklad po dropnutí albumu Lemonade. Kvôli jeho vizuálu ju žaloval umelec Matt Fulks, ktorý tvrdil, že megastar nápad na prebal platne ukradla práve od neho. Súd, samozrejme, nakoniec prehral, ​​ale tento scenár sa v budúcnosti ešte niekoľkokrát opakoval, a to napríklad keď údajne okopírovala projekciu k jednej zo svojich piesní od popovej speváčky Lorelly.

Domov
Zdieľať
Diskusia