Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2020, 20:09
Čas čítania 1:27
Adam Novosad

Šíri sa „škandál“ z košickej nemocnice, kde rodička odmietla test na Covid-19. Chceli ju tak preventívne odizolovať od dieťaťa

NEWS DIEŤA KOŠICE NEMOCNICA
Uložiť Uložené

Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach zažila komplikácie pri hospitalizácii budúcej mamičky.

Na slovenskom internete sa šíri čerstvý „škandál“ z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach. Na gynekologicko-pôrodnícke oddelenie tam prišla budúca mamička, ktorá v nemocnici plánovala svojho potomka porodiť, lenže v rámci prijímacieho procesu odmietla podstúpiť test na koronavírus, rovnako ako odmietla používanie akýchkoľvek ochranných prostriedkov ako rúško.

V súčasnosti je podstúpenie testu na koronavírus pred prijatím do nemocnice rutinnou záležitosťou, ktorá zabezpečuje ochranu zdravia nielen samotných pacientov, ale najmä zdravotníkov, ktorí sa o pacientov starajú. Budúca mamička však odmietla test aj rúško, a tak k nej zdravotníci pristupovali výlučne v ochranných oblekoch, aby predišli prípadnej nákaze.

REAKCIA NA ADVOKÁTKU ADRIANU KRAJNÍKOVÚ A ĽUBOŠA BLAHU Internetom sa masívne šíri správa o "škandále" v košickej...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Sunday, October 25, 2020

Zdravotníci jej navrhli, že ju prijmú aj bez testovania, ale bude musieť zostať izolovaná, budú k nej pristupovať výlučne v ochranných oblekoch a po narodení od nej dieťa preventívne izolujú, pretože mamička je odmietnutím testu automaticky považovaná za pozitívnu, a tak by mohla ohroziť zdravie svojho bábätka.  

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste 16. apríla 2024, 8:30

Mamička počas celého prijímacieho procesu konzultovala svoju situáciu s advokátkou Adrianou Krajníkovou, ktorá na svojom Facebooku šíri dezinformácie o tom, ako sú vládne opatrenia neplatné a ako majú ľudia vzdorovať prikázaniam na nosenie rúška. 

Domov
Zdieľať
Diskusia