Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2020, 14:39
Čas čítania 1:06
Miriam Rumanková

Vláda spustila informačný portál o celoplošnom testovaní. Je však otázne, či sa vôbec uskutoční

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na portáli si môžeš pozrieť inštruktážne video, ako prebieha odber.

Vláda spustila portál s názovom Som Zodpovedný. Slúži pre informovanie občanov o tom, ako bude plánované testovanie prebiehať, aj pre dobrovoľníkov a zdravotníkov na registráciu.

Okrem registračného formulára na portáli nájdeš aj vysvetlenie prečo bude prebiehať celoplošné testovanie, kto bude testovať, kto všetko sa musí zúčastniť a pod.  
 
Stránka Som Zodpovedný ďalej obsahuje podrobný rozpis toho, ako testovanie prebieha, kto a v akých časoch bude ľudí testovať.

 
Portál obsahuje aj sekciu s najčastejšími otázkami a odpoveďami, medzi ktoré patrí napríklad to, kde bude prebiehať testovanie alebo to, či sa musíš dať testovať v mieste trvalého bydliska.

Stále však existuje ohľadom testovania množstvo otáznikov. Vláda najskôr hovorila o presnom časovom harmonograme, dnes už na stránke uvádza, že „presný čas testovania pre obyvateľov nie je stanovený, budete ale informovaný o orientačnom čase testovania, ktorý bude zriadený na základe abecedného zoznamu."

Dnes pritom stále nie je 100 % jasné či sa vôbec uskutoční. Premiér naposledy hovoril o tom, že sa rozhoduje medzi lockdownom a testovaním. Najnovšie vláda počíta s tým, že od pondelka zavedie lockdown. Testovanie v takom prípade podľa odborníkov stráca opodstatnenie.

Odporúčané
Bolí antigénový test, kto sa nemusí ísť testovať a čo ak musím a predsa nepôjdem? Toto už vieme o celoplošnom testovaní Slovákov Bolí antigénový test, kto sa nemusí ísť testovať a čo ak musím a predsa nepôjdem? Toto už vieme o celoplošnom testovaní Slovákov 20. októbra 2020, 17:16
Doterajšie infromácie o celoplošnom testovaní 
•celoplošné testovanie bude prebiehať počas dvoch víkendov (31. októbra, 1. novembra + 7. novembra, 8. novembra)
• otestovať sa môžeš kdekoľvek na Slovensku, netreba ísť do miesta trvalého bydliska
• na testovaní sa budú môcť zúčastniť všetci občania od desať rokov
• vláda odporúča dôchodcom nad 65 rokov, aby zostali doma
• testovanie je dobrovoľné, ale podľa premiéra ten, kto nepôjde na test, by mal zostať v karanténe dva týždne
• polícia bude počas dvoch týždňov kontrolovať certifikáty z testov v uliciach
• koho chytia policajti na ulici bez testu, bude môcť dostať pokutu až 1650 eur
• kde to bude možné, bude testovanie prebiehať vo vonkajšom prostredí. Postup odberov bude jednosmerný, aby sa znížil počet osôb na jednom mieste
Domov
Zdieľať
Diskusia