Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Heureka.
21. októbra 2020, 14:38
Čas čítania 1:32
Sponzorovaný obsah

Šéf Heureky Tomáš Braverman: Tohtoročné Vianoce budú viac o praktických veciach ako o luxusných doplnkoch

ZAUJÍMAVOSTI VIANOCE VIANOČNÉ DARČEKY 2022
Uložiť Uložené

Pandémia ovplyvnila aj to, čo si želáme pod stromček. Očakáva sa kvôli nej väčší nápor na e-shopy.

Pandémia mení nákupné správanie mnohých ľudí, o čom hovoria aj analýzy z Heureky. Ľudia čoraz viac uprednostňujú nakupovanie online. Inak tomu nebude ani pri nákupe vianočných darčekov, Heureka preto upozorňuje, že očakáva rekordný nápor na e-shopy a odporúča nakupovať darčeky čo najskôr. Predstavila tiež novinku, darčekového poradcu pre nerozhodných.

Tohtoročná pandémia ovplyvnila aj to, čo si Slováci chcú nájsť pod stromčekom. Nákupný radca Heureka totiž predpovedá, že tento rok to bude oveľa viac praktických darčekov ako po minulé roky, najmä takých, ktoré spríjemnia nevyhnutný pobyt doma.

Tohtoročné Vianoce budú podľa Heureky v znamení praktických darčekov a nákupov online
Zdroj: Charles Deluvio, Unsplash

Tohtoročné Vianoce budú viac o praktických veciach ako o luxusných doplnkoch. Veľkou témou bude zdravý životný štýl a domáca pohoda,“ hovorí šéf Heureky Tomáš Braverman. Dopyt bude po smoothie mixéroch, french pressoch a kávovaroch. Na popularite nestratia tradičné darčeky, ako sú technologické vychytávky či produkty pre zdravie. „Obľúbené budú bezdrôtové slúchadlá a reproduktory, ale aj vychytávky pre domáce cvičenie,“ dopĺňa Braverman.

Ženám spravia ich blízki radosť aroma lampami či difuzérmi. Muži ocenia technologické novinky, ako sú gadgety či herné konzoly s novými hrami. Populárnym darčekom zostávajú inteligentné náramky a hodinky. Pre deti bude vianočným hitom stavebnica Lego, rodičia zabodujú aj kreatívnymi sadami a interaktívnymi hračkami.

Tohtoročné Vianoce budú podľa Heureky v znamení praktických darčekov a nákupov online
Zdroj: Thomas Lefebrve, Unsplash

Vianoce budú rekordné

Vianočná sezóna predstavuje vždy nápor na e-shopy. Každoročne nakupuje online čoraz viac Slovákov a vzhľadom na vývoj tohto roka sa očakáva, že padnú všetky rekordy. Ešte viac nákupov presunú Slováci do e-shopov, aby sa vyhli davom v nákupných centrách.

Už pri prvej vlne pandémie sme videli, ako raketovým tempom narástli nákupy online, preto čakáme, že Vianoce budú úplne rovnaké. Z e-shopov bude nakupovať rekordný počet Slovákov, preto očakávame aj výrazný nápor na doručovanie darčekov. Preto tento rok najlepšia rada znie, nenechať nákup darčekov na neskôr, ale nakúpiť ich už teraz,“ vyhlásil Braverman.

Darčekový radca pre nerozhodnutých

Z tohtoročného prieskumu Heureky medzi zákazníkmi vyplynulo, že Slováci sa priemerne chystajú minúť na vianočné darčeky od 100 do 250 eur. Takúto sumu minie zhruba tretina opýtaných. Až 44 %, bude nakupovať darčeky pre 5 až 9 ľudí, tretina len pre 1 až 4 ľudí.

Tohtoročné Vianoce budú podľa Heureky v znamení praktických darčekov a nákupov online
Zdroj: Arnel Hasanovic, Unsplash

Mnoho z nich sa však stretáva s problémom, že nevedia prísť na to, čím by spravili radosť svojim blízkym. Heureka preto tento rok prišla s novým darčekovým radcom. Práve tam nájdu zákazníci najobľúbenejšie kategórie produktov pre mužov, ženy aj deti, vyberané na základe dátových analýz a štatistických predikcií.

V týchto kategóriách bude potom už jednoduché vybrať darček, ktorý obdarovaných naozaj poteší. Na webe darceky.heureka.sk ponúka možnosť vyfiltrovať si produkt pre kohokoľvek a v akomkoľvek cenovom rozmedzí.

Domov
Zdieľať
Diskusia