Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2020, 15:11
Čas čítania 1:16
Jakub Paulík

Slobodný vysielač, Zem & Vek a Bádateľ majú problém. Facebook ich blokuje a hrozí úplným zrušením

NEWS DEZINFORMÁCIE KONŠPIRAČNÉ TEÓRIE
Uložiť Uložené

Facebook začal intenzívnejšie zasahovať proti slovenskej dezinformačnej scéne. Tá hovorí o totalite.

Facebook aj vďaka upozorneniam Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zredukoval dosah konšpiračného webu Badateľ. Informáciu prinieslo na sociálnej sieti ministerstvo, ktoré na dezinformačný portál podalo už v auguste trestné oznámenie.

Niekoľko príspevkov portálu Badateľ už Facebook na náš podnet stiahol a následne nám potvrdili, že zredukovali dosah ďalších príspevkov tejto stránky na Facebooku,“ uvádzajú na svojej FB stránke.

Ministerstvo vyzýva Slovákov, aby sa zapojili do nahlasovania hoaxov. „Facebookovým stránkam, ktorým fact-checkeri opakovane označia ich príspevky za nepravdivé, Facebook následne zredukuje organický dosah,“ vysvetľuje ministerstvo význam nahlasovania nepravdivých informácií. Upozorňuje ale, že treba rozlíšiť, či niekto predkladá odlišný názor na vec, alebo cielene šíri nepravdivé informácie, ktoré môžu ohroziť zdravie ľudí.

Odporúčané
8 najčastejších hoaxov o koronavíruse, ktoré brázdia slovenský internet 8 najčastejších hoaxov o koronavíruse, ktoré brázdia slovenský internet 1. apríla 2020, 17:01

Webová stránka Bádateľ dlhodobo šíri medicínske nezmysly a hoaxy, často sú to napríklad dezinformácie o vakcinácii alebo o liečbe rakoviny. Lacnými nadpismi ľudí najprv šokuje a potom na nich zarába peniaze tým, že im ponúkajú výživové doplnky a rôzne produkty,“ vyjadril sa v minulosti minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Domov
Zdieľať
Diskusia