Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2020 o 15:34
Čas čítania 1:32
Viktor Kniš

Ľudovít Makó údajne poskytol toľko informácií o trestnej činnosti, že museli policajti vytvoriť špeciálny vyšetrovací tím

NEWS ĽUDOVÍT MAKÓ
Uložiť Uložené

Ľudovít Makó je známa a kontroverzná postava bývalej vlády Roberta Fica, resp. Petra Pellegriniho. Bývalý šéf kriminálneho úradu si tyká s Bödörom, do funkcie ho pretláčal Tibor Gašpar.

Ešte v septembri rozhodol Špecializovaný trestný súd, že bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa budú stíhať vo väzbe. 

Bývalý vysokopostavený úradník z vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho je podozrivý z toho, že roky prepájal štát a podsvetie, konkrétne mal pomáhať skupine takáčovcov. „Získaval a zhromažďoval rôzne verejne neprístupné a citlivé informácie, ktoré následne poskytoval členom zločineckej skupiny, čím do značnej miery podporoval trestnú činnosť danej skupiny, za čo dostával od zločineckej skupiny vopred dohodnuté finančné ohodnotenie,“ povedal prokurátor podľa portálu Aktuality

Obvinenie mu vzniesli zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu obmedzovania osobnej slobody a obzvlášť závažného zločinu vydierania. K trestnej činnosti malo dôjsť v rokoch 2011 až 2017. Sadzba sa v prípade dokázania viny pohybuje až do 20 rokov. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia