Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2020, 16:46
Čas čítania 1:59
Dominik Vetrák

Párty homosexuálnych kamarátov sa zvrtne na nevraživé hádky a vzťahovú drámu vo filme od Netflixu, v ktorej hrajú len gay herci

FILMY A SERIÁLY THE BOYS IN THE BAND
Uložiť Uložené

The Boys in the Band je najnovším filmom z dielne Netflixu. Stojí za pozretie?

The Boys in the Band je celovečernou verziou divadelnej hry z roku 1968. Nedávno sa dočkala oživenia na Broadwayi, odkiaľ si odniesla cenu Tony. Producent Ryan Murphy (Ratched, Hollywood) sa rozhodol priniesť ju na obrazovky, a tak si na Netflixe môžeme vychutnať skvelo napísaný, zrežírovaný a zahraný film.

Odporúčané
Recenzia: Enola Holmes Recenzia: Enola Holmes 24. septembra 2020, 18:33

Ide o minimalistickú drámu, takže sa takmer celý dej odohráva v jednom byte v roku 1968, na oslave narodenín jedného z ôsmich homosexuálnych kamarátov. Večierok je skvelý až kým nepríde nepozvaný heterosexuálny hosť. Viac ti však o deji nepovieme, keďže by šlo o spoilery.

Ide o konverzačnú drámu s viacerými postavami, takže ak si videl napríklad Perfect Strangers, vieš, čo máš čakať. Na začiatku sa zoznámime s dvomi hlavnými postavami, ku ktorým sa pridáva ďalšia a ďalšia, až medzi sebou začnú všetci konverzovať. Vznikne dusná atmosféra, prvé hádky a nepríjemné rozhovory.

Jednotlivé postavy odhaľujú viac zo svojich pocitov a názorov, iné sa zase ukazujú vo svojom pravom svetle. Obzvlášť postava Jima Parsonsa sa zo sympatického homosexuála zmení na nevraživého hostiteľa, ktorému by si najradšej vykopol všetky zuby z úst. Väčšina postáv ti však bude sympatická. Na začiatku som však mal problémy s príliš veľkým množstvom zženštilého správania. 

Párty homosexuálnych kamarátov sa zvrtne na nevraživé hádky a vzťahovú drámu vo filme od Netflixu, v ktorom hrajú len gay herci
Zdroj: Netflix

Staré a ofenzívne filmy nás naučili, že homosexuáli sa obliekajú ako ženy, sú excentrickí, rozprávajú extrémne mäkko, vrtia zadkami aj pri chôdzi v kuchyni a správajú sa miestami ako popletení tínedžeri. No a potom nás filmy a seriály naučili, že homosexuálni chlapi sú vlastne rovnakí ako tí heterosexuálni a častokrát ich ani nerozoznáš.

Excentrické správanie gayov z minulosti preto môže pripadať dnešným divákom zvlášne.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia