Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2020, 15:36
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Osobné údaje 390-tisíc Slovákov testovaných na Covid-19 vrátane zdravotného stavu boli nechránené, niekto ich mohol ukradnúť

NEWS
Uložiť Uložené

Portál Nethemba upozornil na nechránené dáta v aplikácii Moje eZdravie, ktorú spravuje Národné centrum zdravotníckych informácií.

Portál nethemba.com upozornil na zraniteľnosť aplikácie Moje eZdravie, ktorú ešte v začiatkoch pandémie predstavilo Národné centrum zdravotníckych informácií. Podľa odborníkov im chyba v bezpečnosti umožnila získať citlivé informácie o viac ako 390-tisíc Slovákoch, ktorých testovali na Covid-19.

„Medzi získané osobné informácie každého pacienta patrí meno, priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia, pohlavie, mobilné číslo, miesto pobytu, informácie o klinických príznakoch (pneumónia, teplota, kašeľ, malátnosť, nádcha, bolesť hlavy, bolesť kĺbov a svalov), kód vzorky, dátum presného odberu, laboratórium, ktoré daný test vykonalo, lekár žiadateľ, číslo protokolu, dátum prijatia a vyšetrenia, druhy testu a samozrejme jeho výsledok,“ konkretizuje charakter osobných údajov Nethemba. 

Domov
Zdieľať
Diskusia