Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. septembra 2020, 12:44
Čas čítania 0:44
Matej Krajčovič

Začína sa Európsky týždeň mobility. Vlaky ZSSK a kolobežky Bolt budú so zľavou, MHD v mnohých mestách zadarmo

NEWS MHD ZSSK
Uložiť Uložené

V niektorých prípadoch však budeš musieť vlastniť občiansky preukaz.

Týždeň od 16. do 22. septembra je Európskym týždňom mobility. Vďaka nemu môžeš využívať rôzne zľavy, ktoré ťa majú motivovať zabudnúť na auto a presedlať na ekologickejšie spôsoby dopravy.

Osobné vlaky ZSSK triedy Os a REX budú v 2. triede dostupné s mimoriadnou, až 50 % zľavou. Za cestovné tak zaplatíš polovicu oproti bežným dňom. Vo rovnakých vlakoch ZSSK (Os a REX) bude tiež možné bezplatne a bez cestovného lístka prepravovať bicykle.

Zľavnené lístky si kúpiš v bežnej pokladnici a prostredníctvom e-shopu. Podľa webu ZSSK však zľavy neplatia pri nákupe cez mobilnú aplikáciu. 

Začína sa Európsky týždeň mobility. Vlaky ZSSK a kolobežky Bolt budú so zľavou, MHD v mnohých mestách zadarmo
Zdroj: TASR - František Iván
Odporúčané
V Bratislave už využiješ elektrické kolobežky, skútre aj verejné bicykle. Koľko tieto služby stoja a ktorá je najlepšia? V Bratislave už využiješ elektrické kolobežky, skútre aj verejné bicykle. Koľko tieto služby stoja a ktorá je najlepšia? 13. júna 2020, 10:36

Prešove bude možné využívať mestskú hromadnú dopravu úplne zadarmo. Táto akcia však platí len pre ľudí, ktorí sa v prípade kontroly dokážu preukázať platným vodičským preukazom. Pre všetkých budú autobusy dostupné zadarmo iba počas utorka 22. 9.

V rovnaký deň bude cestovanie verejnou dopravou pre všetkých zadarmo aj v Spišskej Novej Vsi. V Trnave treba mať vodičák, zadarmo však budú aj prímestské autobusy. 

Začína sa Európsky týždeň mobility. Vlaky ZSSK a kolobežky Bolt budú so zľavou, MHD v mnohých mestách zadarmo
Zdroj: REFRESHER

K projektu sa pridáva aj firma Bolt, ktorá od 16. do 22. 9. zlacní výužívanie svojich zdieľaných elektrických kolobežiek. Stáť budú iba 0,05 eura za minútu jazdy. V platnosti však zostáva 50 centový poplatok za úvodné odomknutie cez mobilnú apku. 

Zelené e-kolobežky sú dostupné v Bratislave, Košiciach, Prešove, Trenčíne a Žiline. 

Domov
Zdieľať
Diskusia