Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 22:42
Čas čítania 1:30
Adam Novosad

Matovič si pýtal rady od neviest: Obmedzte radšej omše, na svadbách nechajte 100 ľudí a nekradnite deťom stužkovú

NEWS SLOVENSKO SVADBA
Uložiť Uložené

Premiér sa po kultúre a športe chce pustiť aj do svadieb a stužkových.

Predseda vlády Igor Matovič mal v pondelok náročný program. Ráno na Facebooku reagoval na navrhované zmeny Pandemickej komisie, podľa ktorých mala byť výrazne obmedzená účasť na kultúrnych a športových podujatiach, potom absolvoval rokovanie Ústredného krízového štábu, tlačovú konferenciu a večer stihol splniť svoj sľub. 

Odporúčané
Matovič: Klusovi sme mali zobrať mobil ako malému decku a zamknúť ho niekde do skrinky, vyrobil veľký diplomatický problém Matovič: Klusovi sme mali zobrať mobil ako malému decku a zamknúť ho niekde do skrinky, vyrobil veľký diplomatický problém 14. septembra 2020, 18:26

Na tlačovej konferencii vyhlásil, že o osude svadieb, plesov a stužkových slávností sa bude rozhodovať v nasledujúcich dňoch, a tak na Facebook pridal status, v ktorom o pomoc prosil tie najpovolanejšie osoby – nevesty.

Ani jemu sa nepáči návrh, že by od 1. októbra mala byť na svadbách obmedzená kapacita na 30 osôb. Veď to občas nepokryje ani jednu celú rodinu.

 

Nevesty, chcem vám pomôcť, ale priznávam, že neviem ako presne ... a nehanbím sa to priznať ... aj keď sa to na...

Posted by Igor Matovic on Monday, September 14, 2020

Rovnako priznal, že na svadbách sa rúška nenosia, čo pozná z vlastnej skúsenosti. Svadby sú pritom podujatia s vysokým rizikom šírenia nákazy, a tak chcel od ľudí počuť, ako by sa k opatreniam postavili. A v komentároch sa rýchlo roztrhlo vrece s konštruktívnymi aj menej konštruktívnymi nápadmi.

Niektorí ľudia navrhovali, aby sa Matovič radšej zameral na cirkevnú púť v Šaštíne, kde vraj pustia iba 1 000 ľudí, aj keď sa tam každoročne chystá niekoľko desiatok tisíc veriacich. Ľudia navrhovali, aby vláda nechala svadby na pokoji a radšej obmedzila počet ľudí v kostoloch na omšiach, kde nikto nariadenia nekontroluje a vírus sa môže šíriť aj tam.

Spomedzi konštruktívnejších nápadov vyhrávala možnosť ponechať kapacity svadieb obmedzené aspoň na 100 účastníkov. Niektorí sa smiali, že nevesty možno budú smútiť, ale ženíchovia, ktorým sa sobáš zruší, zrejme budú Matovičovi potajomky ďakovať. 

Odporúčané
Vakcína na Covid-19 by k nám mohla doraziť už v decembri. Vírus sa šíri aj v kostoloch, hovorí člen pandemickej komisie Vakcína na Covid-19 by k nám mohla doraziť už v decembri. Vírus sa šíri aj v kostoloch, hovorí člen pandemickej komisie 14. septembra 2020, 21:12

Len málokto však pochopil, aký zmysel by malo mať zrušenie stužkových slávností. Ľudia sa zamýšľali, že na stužkovej sa aj tak stretávajú ľudia, ktorí sa priamo a nepriamo stretávajú každý deň, takže riziko nákazy predsa nemôže byť vyššie ako niekde na svadbe.

Jedna z komentujúcich tak premiérovi odkázala, aby študentom nekradol stužkové, pretože aj oni chcú mať spomienku na strednú školu rovnako, ako ju na vlastnej koži prežil aj on.

Domov
Zdieľať
Diskusia