Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2020, 14:51
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Rakúsko aj Česko dnes oficiálne potvrdili druhú vlnu koronavírusu

NEWS ČESKO RAKÚSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovensko ich môže zaradiť na zoznam rizikových krajín

Český epidemiológ a splnomocnenec vlády   dnes v Českej televízii potvrdil, že v krajine majú druhú vlnu koronavírusu. Povedal tiež, že očakáva, že počet hospitalizovaných pacientov môže postupne rásť. Nemocnice sú už teraz oveľa plnšie ako pred dvoma mesiacmi. Vtedy v Česku registrovali 70 pacientov s potvrdeným Covid-19. Vo vážnom stave bolo 19, 13. septembra je to 69 pacientov. 

Roman Prymula, ktorý viedol český ústredný krízový štáb, očakáva, že Česi by mali v najbližších týždňoch výrazne zvýšiť testovacie kapacity. Dnes otestovali 18-tisíc ľudí a odhalili viac ako 1500 nakazených, v polovoci októbra už Roman Prymula očakáva až 40-tisíc testov denne. 

Odporúčané
Minister Krajčí: Maximálny počet ľudí na hromadných podujatiach ešte znížime o 80 %, rúška na školách budú povinné naďalej Minister Krajčí: Maximálny počet ľudí na hromadných podujatiach ešte znížime o 80 %, rúška na školách budú povinné naďalej 11. septembra 2020, 15:56

V nedeľu ešte krátko pred poludním oznámil oficiálne druhú vlnu pandémie koronavírusu aj rakúsky kancelár Sebastian Kurz.

Domov
Zdieľať
Diskusia