Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2020, 11:11
Čas čítania 1:34
Adam Novosad

Muži si zaslúžia zarobiť viac peňazí ako ženy, vyhlásil kedysi Djokovič. Teraz zakladá čisto mužskú hráčsku asociáciu

NEWS NOVAK DJOKOVIĆ RAFAEL NADAL TENIS
Uložiť Uložené

Srbský tenista sa rozhodol odtrhnúť od súčasnej hráčskej asociácie.

Novak Djokovič sa rozhodol odtrhnúť od súčasného hráčskeho zväzu, ktorý stojí za najväčšími turnajmi vo svete tenisu, a založil vlastnú hráčsku asociáciu Professional Tennis Players Association (PTPA) spoločne s Kanaďanom Vasekom Pospisilom, upozorňuje Sky Sports.

Djokovič je v súčasnosti súčasťou 12-členného ATP Player Council, ktorý funguje ako poradný hráčsky orgán organizácie Association of Tennis Professionals (ATP).

Súčasnej svetovej jednotke sa však nepáči, že hráči vraj nemajú na rozhodnutia ATP dostatočný vplyv, a tak sa rozhodol ísť vlastnou cestou. Do novej hráčskej asociácie ale nezavolal ani jednu ženu a spravil ju tak čisto mužskou.

Srb chce, aby do asociácie vstúpilo čo najviac z 500 najlepších tenistov sveta, rovnako ako 200 najlepších doublistov v rebríčku. Verí, že čas na odtrhnutie sa od ATP Player Council je správny, a chváli sa, že PTPA bude prvou čisto hráčskou asociáciou v tenise od roku 1972.

Odporúčané
Slovák Marcus trénuje tenis na Maldivách: Bon Jovi trénoval každý deň, najväčší tringelt mi nechal Čech (Rozhovor) Slovák Marcus trénuje tenis na Maldivách: Bon Jovi trénoval každý deň, najväčší tringelt mi nechal Čech (Rozhovor) 7. januára 2024, 12:30

Djokovič za svoju aktivitu schytal kritiku od Rafaela Nadala, Rogera Federera aj Andyho Murrayho. Všetci traja vyhlásili, že momentálne nevidia dôvod na trieštenie síl, ktoré zastupujú hráčske záujmy vo svete tenisu, a nepozdáva sa im ani vylúčenie žien z asociácie.

Tri hviezdne mená požiadali Djokoviča, aby sa sústredil na jednotu v tenise namiesto zakladania vlastnej asociácie.

Svetová jednotka pritom v roku 2016 vyhlásila, že muži by si v tenise zaslúžili zarábať viac ako ženy. Odmietol tak volania po celkovom zjednotení výhier v mužskom a ženskom tenise. Djokovič argumentoval, že muži prilákajú viac divákov a predajú viac lístkov, a tak musia zabojovať, aby si z pomysleného koláča odkrojili viac ako ženy.

Domov
Zdieľať
Diskusia