Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2020, 12:26
Čas čítania 1:16
Adam Novosad

Messimu ponúka Manchester City astronomický plat, ktorý z neho spraví najlepšie plateného športovca s obrovským náskokom

NEWS LIONEL MESSI MANCHESTER CITY
Uložiť Uložené

Lionel Messi sa zrejme porúča z Barcelony a Manchester City vyzerá ako najrealistickejšia destinácia.

Lionel Messi odchádza z FC Barcelona. Takto začala momentálne prestupová sága, keď sa minulý týždeň vynorili správy o tom, že argentínska hviezda informovala klub o svojej túžbe odísť.

Messi nesúhlasí so súčasným vedením a sklamali ho aj výsledky klubu v poslednom čase, keď úspech či neúspech do veľkej miery niesol na svojich pleciach, informuje Marca.

V uplynulých dňoch médiá rozoberali, či Messiho aktuálny kontrakt naozaj obsahuje klauzulu, podľa ktorej môže Argentínčan jednostranne vypovedať zmluvu po skončení sezóny 2019/2020 a odísť ako voľný hráč. FC Barcelona trvá na tom, že odísť môže výlučne po vyplatení klauzuly v hodnote 700 miliónov eur, k čomu sa priklonila aj La Liga.

Odporúčané
Messi chce opustiť Barcelonu. Favoritom na jeho podpis je Manchester City Messi chce opustiť Barcelonu. Favoritom na jeho podpis je Manchester City 26. augusta 2020, 15:02

Messi však verí, že klauzula stratila platnosť skončením uplynulej sezóny, a tak je možné, že sa bude rozhodovať až na súde. Hráč však údajne chce z Barcelony odísť v priateľskom duchu, čo mu zatiaľ vedenie neumožňuje. Záujemcov o služby hviezdneho hráča je vraj dosť.

Zrejme najpravdepodobnejšou destináciou je Manchester City, na ktorého lavičke sedí Pep Guardiola a v útoku strieľa góly Kun Aguero. Obaja patria medzi blízkych priateľov Messiho, čo by mu rozhodne uľahčilo aklimatizáciu v novom klube. 

Messimu ponúka Manchester City astronomický plat, ktorý z neho spraví najlepšie plateného športovca s obrovským náskokom
Zdroj: TASR/AP

V médiách sa začínajú objavovať prvé správy o tom, koľko vraj City hráčovi ponúka peňazí. Anglický klub chce Messiho podpísať na päť rokov, pričom úvodné tri by strávil v Premier League a záverečné dva v sesterskom klube New York City FC. Za päťročnú zmluvu by mal Messi zinkasovať astronomických 750 miliónov eur.

Za každú z piatich sezón by mu na účet malo cinknúť po 100 miliónov eur pred zdanením a 250 miliónov eur vraj City ponúka ako bonus za podpis kontraktu, ktorý by formálne vyplatil klub z New Yorku. Messi by sa tak s náskokom stal športovcom s najvyšším platom na svete.

Ak sa podľa Forbes pozrieme výlučne na plat od klubu, kde športovci hrajú, momentálne najlepšie plateným atlétom je práve Messi s platom okolo 60 miliónov eur. Po prestupe by tak svoje prvenstvo predbehol o neuveriteľných 40 miliónov.

Domov
Zdieľať
Diskusia