Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2020, 12:53
Čas čítania 0:35
Matej Krajčovič

OĽANO predstavilo návrh zákona na odoberanie vysokoškolských titulov. Diplomoviek Danka, Kollára a Matoviča sa však nedotkne

NEWS SLOVENSKO VYSOKÉ ŠKOLY
Uložiť Uložené

Nebude môcť platiť retroaktívne, dotkne sa tak iba záverečných prác odovzdaných po januári 2021.

Do Národnej rady sa dostane návrh o odoberaní podvodne získaných vysokoškolských titulov z dielne koalície. Informovala o tom hovorkyňa hnutia OĽANO Dáša Macaríková. 

Novela však nebude mať dosah na už získané tituly z minulosti. Porušovala by totiž zákaz princípu retroaktivity v našom právnom poriadku. Účinnosť zákona je navrhovaná až od roka 2021. Riešila by teda záverečné práce odovzdané po januári budúceho roka. 

OĽANO tvrdí, že vysoké školy potrebujú reformy a systém nesmie zvýhodňovať nepoctivých študentov. O následnej neplatnosti štátnej skúšky však má majú rozhodovať rektori univerzity, ktorá titul študentovi udelila, nie nezávislá komisia. 

Odporúčané
Kričal, oháňal sa detektorom lži a nadával novinárom. Takto perlil premiér Igor Matovič na tlačovke o plagiáte svojej diplomovky Kričal, oháňal sa detektorom lži a nadával novinárom. Takto perlil premiér Igor Matovič na tlačovke o plagiáte svojej diplomovky 23. júla 2020, 10:00


Urobiť tak budú môcť v prípade, že „záverečnú prácu alebo jej časť absolvent preukázateľne nevypracoval alebo úmyselne neoprávnene použil časť inej práce, pričom išlo o výhodu, ktorá mu dopomohla ukončiť štúdium“.

 

Témy falošných diplomoviek sa na verejnosť pravidelne vracajú, v krátkom čase totiž vyšlo najavo podvádzanie bývalého predsedu parlamentu Andreja Danka, súčasného predsedu Borisa Kollára aj premiéra Igora Matoviča. 

Domov
Zdieľať
Diskusia