Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2020 o 10:04
Čas čítania 1:14
Tímea Krauszová

Žene rástli na tvári chĺpky z ohanbia: Ako malej jej pes odhryzol kus tváre, chirurg kožu spojil tkanivom zo slabiny

NEWS
Uložiť Uložené

Keď sa plastika podarí a nepodarí zároveň.

Američanku Crystal Coombs v 9 rokoch pohrýzol pes. Okamžite ju rodičia vzali na pohotovosť, no ešte riadnu chvíľu musela čakať na plastickú operáciu. Dovtedy mala doslova dieru v tvári, pretože lekár na pohotovosti si netrúfol naprávať jej tvár.

Podľa plastických chirurgov Terryho Dubrowa a Paula Nassifa to bolo dobré rozhodnutie, pretože zbytočne spájať tkanivo na takej veľkej ploche by spôsobilo, že jej tvár sa zbytočne rastom deformuje. Neskôr úspešne absolvovala plastiku. Po 15 rokoch však Crystal chcela napriek tomu absolvovať druhú operáciu: motiváciou bola jej novonarodená dcérka, píše magazín People.

Plastiku dokafral, na tvári jej rástli chlpy zo slabín

Plastický chirurg však malému dievčatku tiež neuľahčil život. Hoci operáciu zvládol na výbornú, nedošlo k žiadnemu poškodeniu nervov a jej črty tváre sa nezdeformovali, prázdne miesto zašil kožou z takej časti tela, ktorá je pri plastikách tváre nevídaná: použil kožu z genitálií. Crystal tak na tvári začali rásť chĺpky z ohanbia.

O dokafranej operácii natočili aj jednu epizódu seriálu Botched, ktorý sleduje práve nevydarené plastické zákroky, ktoré sa Dubrow a Nassif snažia napraviť.

Odporúčané
Slovenská transrodová modelka: Ak sú vaše deti iné, treba to riešiť, inak im pokazíte život (Rozhovor) Slovenská transrodová modelka: Ak sú vaše deti iné, treba to riešiť, inak im pokazíte život (Rozhovor) 28. júna 2020 o 11:21

Spočiatku ju škvrna nijako neobmedzovala. Mladá žena bola so sebou spokojná a v podstate vôbec neriešila, ako jej tvár vyzerá. Crystal sa však narodila malá dcérka a podľa jej slov nechcela, aby sa jej spolužiaci časom vysmievali preto, že jej mama má zvláštnu chlpatú škvrnu na tvári.

Vyhľadala preto pomoc plastických chirurgov v nádeji, že na druhýkrát sa už zákrok podarí správne. Obaja lekári v televíznej šou ostali prekvapení, že malému dievčatku na tvár prišili tkanivo zo slabín – mohli použiť inú časť tela, ktorá by lepšie zapadla a nezarastala by.

Zákrok sa expertom podaril, pochválili sa ním aj vo večernej šou prvej americkej superstar Kelly Clarkson. Kožu z intímnych partií napokon nahradili kožou z jej tváre. Tú najskôr museli roztiahnuť, aby pokryla chýbajúcu časť tkaniva. Koža sa, podobne ako pri tehotenstve, postupne dokáže natiahnuť a napokon dopadla rekonštrukcia tváre na výbornú. Posúď sám.

Žene rastú na tvári chĺpky z ohanbia: Ako malej jej pes odhryzol kus tváre, chirurg kožu spojil tkanivom z vnútorného stehna
Zdroj: YouTube / The Kelly Clarkson Show
Domov
Zdieľať
Diskusia