Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2020, 12:40
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

AstralKid22 sa zapojil do #NoTuneChallenge, pre Cereala má úprimný odkaz. Výzvu splnil aj Dame a vysmial rovnaký beat

HUDBA SEPAR
Uložiť Uložené

AstralKid22 je jedným z najambicióznejších reprezentantov novej vlny, pre ktorého je autotune prirodzenou súčasťou hudby v roku 2020. Výzvu však prijal, aby ukázal, že mu nerobí problém rapovať aj bez efektov.

Po #hot16challenge prichádza nová výzva, ktorá sa tentokrát týka skladieb bez akýchkoľvek efektov. V rámci #NoTuneChallenge je úlohou interpretov nahrať 16 a viac riadkov do beatu “Camp Lo - Luchini AKA This is it” do 3 dní. Hudba je stále rovnaká, z dôvodu, aby raperi nepoužívali už dopredu vymyslené a napísané skladby. Pravidlo je nepoužívať autotune.

Odporúčané
Ste tak rovnakí, že vás nepoznám po mene – hnus, odkazuje Separ mladým autotune raperom. Počúvaj jeho #NoTuneChallenge Ste tak rovnakí, že vás nepoznám po mene – hnus, odkazuje Separ mladým autotune raperom. Počúvaj jeho #NoTuneChallenge 27. júna 2020, 10:02

Ako prvý prijal nomináciu Separ. Člen DMS venoval text aj tým, ktorí si myslia, že môžu práve vďaka autotune efektom zakryť svoju neschopnosť rapovať. Separ nominoval okrem iných AstralKida22, ktorý je známy tým, že rapuje výhradne s efektmi na hlase. 

Člen Conspiracy Flat Studio nomináciu prijal a za pár hodín bolo hotovo. Všetkým ukázal, že nemá problém s rapom bez autotune, zároveň však vysvetľuje, že ho skôr baví práve moderný zvuk. 

Novú výzvu založil Cereal, ktorého poznajú Slováci aj vďaka tomu, že bol jedným z prvých, kto poukázal minulý rok na možné kopírovanie hudobných produkcií na domácej scéne.

AstralKid22 na Instagrame po zverejnení svojej verzie výzvy naznačil, že výzvu vníma ako snahu  vysmiať sa mladým raperom, ktorí poňali svoju tvorbu inak. „Vybavil som to za hodinu a môžem ísť ďalej nahrávať s efektmi tak, ako sa to má robiť v roku 2020,“ dodal. AstralKid22 nominoval aj ďalších kolegov a dodal, že nie je nutné, aby rapovali do hudby, ktorú im vybral Cereal v prípade, že sa im nepáči. 

AstralKid22 sa zapojil do #NoTuneChallenge, pre Cereala má aj úprimný odkaz. Aj Dame výzvu splnil a vysmial rovnaký beat
Zdroj: AstralKid22/IG

Výzvu už splnil aj Dame, tiež on mal problém práve s touto hudobnou produkciou. Všetko zvládol na jeden pokus, veľavravné sú v prvom rade jeho nominácie. Člen DMS nominuje samotného autora hudobnej produkcie. „Nech si do toho rapuje sám, ja už to nikdy nechcem počuť,“ dodal. V úvode ešte spomína, že mu „odporná“ hudba pripomína zvučku do Show Billa Cosbyho.

Domov
Zdieľať
Diskusia