Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2020, 19:05
Čas čítania 0:45
Daniel Mikolášik

O nový vlak z Bratislavy priamo do Chorvátska je mimoriadny záujem. Dopravca sa rozhodol premávať každý deň

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA CHORVÁTSKO
Uložiť Uložené

RegioJet predal už 30 000 lístkov, a to ešte linka nezačala ani premávať.

Ešte začiatkom júna sme sa dozvedeli, že epidemiologická situácia vo viacerých štátoch Európskej únie umožnila Chorvátsku otvoriť svoje hranice a Slováci tak získali vďaka spoločnosti RegioJet praktickú možnosť, ako sa k moru toto leto dopraviť.

Odporúčané
Z Bratislavy sa toto leto odvezieš priamym vlakom až do Chorvátska. RegioJet spustí linku už koncom júna Z Bratislavy sa toto leto odvezieš priamym vlakom až do Chorvátska. RegioJet spustí linku už koncom júna 5. júna 2020, 15:17

Akonáhle sa táto informácia dostala k cestovateľským nadšencom, neváhali a do dnešného dňa si už stihli zakúpiť približne 30 000 lístkov, informuje portál Startitup. Enormný záujem Slovákov je ešte o to viac pozoruhodný, že vlak pritom ešte ani nezačal premávať. Spoločnosť Regiojet má linku uviesť do obehu od 30. júna.

Vlakové spojenie je medzi Prahou a Rijekou, pričom súprava bude zastavovať v Pardubiciach, Brne, Břeclavi, Bratislave a slovinskej Ľubľane. Nemusíš sa obávať, že na ceste z pražského hlavného mesta s celkovým trvaním 14 hodín 40 minút zomrieš od nudy, pretože vlaky budú fungovať ako nočné spoje.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RegioJet (@regiojet),

Pre mimoriadny záujem sa dokonca dopravca rozhodol, že táto linka bude fungovať na dennej báze. „Od 11. 7. bude kvôli veľkému záujmu zo strany cestujúcich spoj v prevádzke denne,“ tvrdí hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj. 

Mnohých milovníkov lacného cestovania oslovila aj pomerne nízka cena, keďže jedno sedadlo stojí od 22 eur a lôžko 30 eur. Vlak bude mať 12 vozňov s kapacitou 560 miest.

Domov
Zdieľať
Diskusia