Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2020, 11:11
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Médiá sa pýtajú, prečo málo testujeme a rýchlo otvárame, Matovič tomu nerozumie: Čudnú dobu to žijeme, napísal

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič na sociálnej sieti reaguje na kritiku niektorých médií a Slovákov, ktorí sa pýtajú, prečo je málo testov na koronavírus a prečo krajinu otvárame tak rýchlo, keď sa nákaza šíri rýchlejšie.

V posledných týždňoch síce na Slovensku výrazne klesol počet nových nakazených koronavírusom, zároveň však testujeme výrazne menej. Niektorým médiám aj bežným Slovákom sa zároveň zdá, že sa krajina otvára príliš rýchlo a opatrenia uvoľňujeme nárazovo. Aktuálne kritizoval v Newsfiltri Igora Matoviča Denník N, podľa ktorého ide krajina „z jedného extrému do druhého.“

„Z vypnutej a takmer hermeticky uzatvorenej krajiny, ktorá posiela vlastných občanov do povinnej karantény do štátnych zariadení, sme zahodili zábrany, otvorili hranice, zrušili karanténu a testujeme tak málo, akoby už o nič nešlo,“ myslí si Filip Obradovič z Denníka N. 

Pravdepodobne aj tieto slová motivovali Igora Matoviča k rannému statusu, v ktorom kritizoval práve ľudí zameriavajúcich sa na aktuálnu situáciu v súvislosti s pandémiou na Slovensku vs. vo svete. Pravdou totiž zostáva, že počty nakazených výrazným spôsobom rastú. 

Odporúčané
TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky 1. marca 2020, 19:57

„Tí čo pred pár týždňami na mňa hromžili kvôli opatreniam, dnes sa ich dovolávajú. Čudnú dobu to žijem,“  napísal predseda vlády a všetkým poprial krásny deň.

„Aby bolo jasné. Toto je borec, ktorý v čase, keď už bola hnusoba mimo osád v podstate pod kontrolou, hranice boli zatvorené a už sa len čakalo, či to nie je zavlečené v nejakej ďalšej DSS, blúznil o blekautoch a zatváral okresy. A dnes, keď je globálne hnusoba najsilnejšia vôbec, rastie aj v susedných krajinách, očividne je aj u nás, tak sa čuduje, keď sa ho niekto spýta, či náhodou 300 testov denne nie je trochu málo,“ okomentoval situáciu na svojom Facebooku politický marketér Adam Znášik.

Domov
Zdieľať
Diskusia