Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. júna 2020, 16:29
Čas čítania 0:44
Matej Krajčovič

NAKA zasahuje na Úrade vlády, dôvodom môžu byť aj zmluvy pre portál Slovensko.sk

NEWS
Uložiť Uložené

Veronika Remišová dlhodobo kritizuje spôsob, akým vládna agentúra NASES fungovala za minulej vlády.

NAKA  zasahuje v priestoroch Úradu vládu a Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (NASES). Upozornili na to Aktuality.sk, akciu však už potvrdila aj samotná polícia. 


"V súčasnej dobe NAKA vykonáva nevyhnutné procesné úkony trestného konania, preto nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol policajný hovorca.


Vicepremiérka pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí), tvrdí, že zásah súvisí s podozreniami z ohrozenia strategickej bezpečnosti a záujmov štátu, ktoré súvisia ešte s predchádzajúcou vládou Petra Pellegriniho. 


"Verím, že polícia tieto podozrenia vyšetrí a páchatelia budú v prípade dokázania viny potrestaní. Keď som pri nástupe do úradu povedala, že mojím cieľom je skončiť eldorádo v informatizácii a vyčistiť informatizáciu od firiem, ktoré dlhodobo parazitovali na štáte, myslím to ako vážny záväzok k občanom. Štát platí ročne za informatizáciu stovky miliónov eur,"  dodala Remišová. 

NAKA zasahuje na Úrade vlády, dôvodom môžu byť aj zmluvy na portál Slovensko.sk
Zdroj: Slovensko.sk

NASES prevádzkuje aj štátny portál Slovensko.sk, ktorý je dlhodobo terčom kritiky ako predražený a nespoľahlivý. Má slúžiť na komunikáciu občanov a podnikateľov s verejnou správou, Remišová pred pár dňami priznala, že doručovanie e-mailov mešká aj pár hodín a systém je na hrane kolapsu. Informovalo o tom Živé.sk s tým, že v máji časť prestarnutého hardvéru zhorela.  

Domov
Zdieľať
Diskusia