Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2020, 16:09
Čas čítania 3:41
Richard Balog

Toto sú najlepšie hotely v okolí Slovenska

Toto sú najlepšie hotely v okolí Slovenska
Zdroj: The Ritz-Carlton
KULTÚRA
Uložiť Uložené

8 tipov na ubytovanie v susedných metropolách, vďaka ktorým nemusíš tráviť hodiny na rezervačných portáloch.

Pandémia koronavírusu nás v priebehu posledných takmer 3 mesiacov „odrezala“ od okolitého sveta a opustiť krajinu mohli ľudia len vo výnimočných prípadoch. Od začiatku júna avšak môžeme bez nutnosti karantény po návrate cestovať do susedných štátov s výnimkou Poľska a Ukrajiny (zatiaľ). 

Na hraniciach sa síce možno nevyhneš dlhším kolónam áut, ale už ti nič nebude brániť v spoznávaní okolitých miest, ktoré rozhodne majú človeku čo ponúknuť. Azda najnavštevovanejšie sú pritom už dlhodobo známe metropoly na čele s Budapešťou, Prahou a Viedňou

Práve na uvedené mestá sa v rámci dnešného článku zameriame aj my a ukážeme si 8 hotelov v ich uličkách, do ktorých sa zamiluješ. Rozhodne však neváhaj s rezerváciou, je totiž pravdepodobné, že mnoho Európanov tento rok uprednostní spoznávacie výlety pred relaxom na pláži. 

Odporúčané
Dovolenkový raj na zemi v Kostarike s rukopisom českého štúdia Dovolenkový raj na zemi v Kostarike s rukopisom českého štúdia 1. júna 2020, 11:55

Hotel Rum Budapest

Vychutnaj si Budapešť, Prahu či Viedeň z prostredia hotelov, ktoré nebudeš chcieť opustiť
Zdroj: Hotel Rum Budapest

Ako prvý si získal naše sympatie 4* hotel s príznačným názvom, ktorý sídli len 1,4 kilometra od historického centra mesta a svojim hosťom ponúka na výber až 40 izieb v modernom štýle. Ubytovanie vhodné skôr pre mladšie ročníky vyhľadávajúce útulné, ale zároveň zábavné miesto v kultúrnej časti. 

Okrem nádherných interiérových priestorov sa návštevníci môžu tešiť na vyhľadávaný TOPRUM Sky&Bar na strešnej terase, kde si prídu na svoje milovníci dobrého jedla, ale aj osviežujúcich letných drinkov. Bonusom je výhľad na viacero známych pamiatok a uličiek Budapešte. 

Cena za 1 noc pre 2 osoby sa v tomto skvostnom hoteli pohybuje od priblížne 90 - 100 € v závislosti od výberu jednotlivých dní či sezóny. 

BoHo Hotel Prague 

Vychutnaj si Budapešť, Prahu či Viedeň z prostredia hotelov, ktoré nebudeš chcieť opustiť
Zdroj: BoHo Hotel Prague

Pokračujeme ďalším 4* hotelom, tentokrát však v hlavnom meste našich českých bratov. BoHo Hotel Prague sa nachádza na Senovážnej 1254/4 a ponúka skvelú dostupnosť v kombinácii s jedinečným vzhľadom svojich priestorov. 

Symbol dokonalosti, kde kultúra, elegancia a blahobyt predstavujú záväzok majiteľov voči hosťom, ktorých od Staroměstského náměstí delí len pár krokov. Luxusom popretkávaný hotel disponuje nielen množstvom skvelých izieb a reštauráciou, ale tiež vlastným SPA, v ktorom si  človek dokáže perfektne oddýchnuť po náročnom dni plného chodenia po všetkých uličkách Prahy. 

Čo sa týka cien, 1 noc pre 2 osoby vychádza v celoročnom priemere medzi 90 - 100 €, čo stále považujeme za veľmi príjemnú sumu. 

Le Méridien Vienna 

Vychutnaj si Budapešť, Prahu či Viedeň z prostredia hotelov, ktoré nebudeš chcieť opustiť
Zdroj: Marriott

Výber pokračuje len priblížne hodinu cesty autom z nášho hlavného mesta smerom na západ. Na mysli máme, samozrejme, Viedeň, do ktorej sa zamiluje každý, kto ju aspoň raz v živote navštívi a okúsi jej atmosféru a množstvo kultúrnych pamiatok. 

Ku kvalitnej dovolenke, respektíve výletu pre nás už neodmysliteľne patrí aj kvalitné ubytovanie a toho ponúka rakúska metropola naozaj dostatok. Ako prvé sme sa rozhodli ti ukázať „hniezdočko“ so vznešeným názvom patriace pod sieť Marriott, čo hovorí azda za všetko. 

Le Méridien je stelesnením vznešenosti, hostia si môžu vychutnávať dizajnérske zariadenie naprieč všetkými priestormi, vrátane priestrannej záhrady. Priamo úmerná tomu je avšak aj cena za 1 noc pre 2 osoby, ktorá predstavuje sumu od priblížne 220 €.

Grand Ferdinand Vienna 

Vychutnaj si Budapešť, Prahu či Viedeň z prostredia hotelov, ktoré nebudeš chcieť opustiť
Zdroj: Grand Ferdinand Vienna

V meste ležiacom na Dunaji ešte chvíľku pobudneme, keďže nepredstaviť 5* hotel sídliaci na adrese Schubertring 10-12 by bolo hriechom. 

Stále pomerne čerstvo zrekonštruovaná stavba s históriou siahajúcou do 50. rokov minulého storočia ponúka všetko, čo ti príde na um. Od modernou dýchajúcich apartmánov cez strieborné príbory a najlepšie francúzske šampanské až po prvotriednu kuchyňu.  

Vychutnávať si Viedeň z Grand Ferdinand predstavuje zážitok, na ktorý nikdy nezabudneš. Cena za 1 noc pre 2 osoby sa pohybuje v priemere od priblížne 150 € až po necelých 1 500 €.

Odporúčané
Miesto, kde človek zabudne na všetky starosti. Plávajúca vila na pobreží Austrálie je pastvou pre oči    Miesto, kde človek zabudne na všetky starosti. Plávajúca vila na pobreží Austrálie je pastvou pre oči 15. apríla 2020, 14:27

Hotel Clark Budapest

Vychutnaj si Budapešť, Prahu či Viedeň z prostredia hotelov, ktoré nebudeš chcieť opustiť
Zdroj: Hotel Clark

Ako to už býva zvykom pri metropolitných mestách, aj Budapešť ukrýva veľké množstvo pôsobivých hotelových ubytovaní a nájsť to pravé nie je vôbec jednoduché. 

Vyššie sme si ukázali nádherný Hotel Rum, ale za poroznosť určite stojí taktiež Hotel Clark. Moderné útočisko ulahodí všetkým milovníkom dizajnovej moderny s nádychom luxusu, ktorú cítiť najmä z detailov. 4* sú v danom prípade úplne na mieste a čerešničkou na torte je presklený bar na vrchnom podlaží, z ktorého sa ti naskytne nezameniteľný výhľad. 

1 noc pre 2 osoby ťa bude stáť v priemere 150 €, čo síce nie je najmenej, ale neoľutuješ. Mimochodom, ide o hotel s prívlastkom „Adults Only“, odporúčame ho tak skôr pre páry.

The Ritz-Carlton Vienna 

Vychutnaj si Budapešť, Prahu či Viedeň z prostredia hotelov, ktoré nebudeš chcieť opustiť
Zdroj: The Ritz-Carlton

Povedzme si úprimne, kto by sa nechcel nechať aspoň na pár dní rozmaznávať v jednom z najluxusnejších hotelov v rámci celého Rakúska? 

The Ritz-Carlton je synonymom jedinečného zážitku nielen vďaka pôsobivému zovňajšku historického paláca, ale tiež krásnym apartmánovým jednotkám a službám toho najvyššieho štandardu. K pamiatkam, vychyteným podnikom či high-end obchodom sa chôdzou dostaneš v priebehu niekoľkých minút a o celkovom pocite z tohto miesta nemusíme ani hovoriť. 

Prekážkou môže byť cena, ktorá za 1 noc pre 2 osoby predstavuje približne 400 €. 

MOODs Hotel Charles Bridge 

Vychutnaj si Budapešť, Prahu či Viedeň z prostredia hotelov, ktoré nebudeš chcieť opustiť
Zdroj: MOODs Hotel Charles Bridge

Predposledným hotelom z okolitých metropol, ktorý dnes aspoň virtuálne navštívime, sa nachádza v Starom Měste a predstavuje ideálny variant pre mladých ľudí hľadajúcich moderné útočisko. 

MOODs Hotel sa môže pýšiť 4* a blízkou dostupnosťou na Karlov most (cca 300 metrov), ale aj iných kultúrnych pamiatok v samom centre historickej Prahy. Jednotlivé izby sú ladené do tmavších tónov, čo im podľa nás jednoznačne pridáva na atraktivite. 

Mimoriadne férová je v danom prípade tiež cena, ktorá sa pohybuje už od 60 € za 1 noc pre 2 osoby, čo stojí za zváženie.

Hotel Collect Budapest 

Vychutnaj si Budapešť, Prahu či Viedeň z prostredia hotelov, ktoré nebudeš chcieť opustiť
Zdroj: Hotel Collect

Prišli sme až na samotný koniec nášho dnešného výberu a ten patrí „Adults Only“ ubytovaniu na Ferenczy István U. 22. Konkrétne pritom ide o butikový hotel po kompletnej rekonštrukcii, ktorý dokáže nadchnúť aj náročnejších klientov. 

Moderný úkryt v sebe spája dušu starej časti mesta so súčasnými riešeniami a medzi jeho hlavné výhody patrí zaujímavá poloha. Nachádza sa totiž len niekoľko minút chôdze od viacerých známych pamiatok, vrátane synagógy na Ul. Dohany či Maďarského národného múzea. 

Azda najväčšou zaujímavosťou hotela je forma podávania raňajok, ktoré si hostia môžu vychutnávať „a la carte“ v 4 neďalekých reštauráciách. 1 noc pre 2 osoby vychádza v priemere 80 €. Ideš do toho?

Domov
Zdieľať
Diskusia