Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Orange.
8. mája 2020, 14:55
Čas čítania 3:07
Sponzorovaný obsah

10 dverí, ktoré nám otvorila pandémia: Kde by sme dnes boli, keby sme nemali tisíce megabajtov dát zadarmo?

TECH ORANGE
Uložiť Uložené

Pandémia koronavírusu ľudí spojila a naučila ich žiť a pracovať spoločne a zodpovedne. Výnimkou nebola ani spoločnosť Orange, ktorá ponúkla množstvo bezplatných benefitov.

Život sa postupne vracia do normálu, napriek tomu ešte niekoľko mesiacov aj Slovensko bude spomínať na situáciu, akú ešte nikto z nás nezažil. Pandémia koronavírusu ľudí spojila a naučila ich žiť a pracovať spoločne a zodpovedne. Výnimkou nebola ani spoločnosť Orange, ktorá ponúkla množstvo bezplatných benefitov. Práca, štúdium, zábava, ale aj spojenie s rodinou a priateľmi sa tak presunulo do online prostredia.

Spoločnosť v našla solidárnosť a empatiu

Začiatkom marca sme všetky svoje aktivity museli presunúť za dvere našich domovov a naučiť sa fungovať bez svojich priateľov či rodiny. Na aktuálnu situáciu zareagoval aj líder v poskytovaní komplexných telekomunikačných služieb Orange.

Jeho spoločensky zodpovedný prístup, ktorý dlhodobo presadzuje, sa prejavil vo veľmi rýchlom zavedení viacerých dôležitých opatrení, ktoré pomáhajú a výrazne uľahčujú zákazníkom čas strávený doma. Kľúčovým rozmerom je zachovanie spojenia s vonkajším svetom aj za hranicami a zabezpečenie prístupu ľudí ku komunikačným možnostiam v čo najväčšej možnej miere.

Bezplatné dáta pre študentov a pracujúcich rodičov

Takmer všetky mamičky sa pred niekoľkými týždňami nútene stali učiteľkami. Brány všetkých škôl a škôlok ostali zatvorené a výučba sa presunula do detských izieb. Toto by samozrejme nemohlo fungovať bez spoľahlivého pripojenia na internet.

Rodiny, ktoré doma trápi problém s nedostatočným pripojením, môžu využiť benefit v podobe 10 GB dát zadarmo. Ak si zákazníkom Orangeu, získaš ich veľmi jednoducho, stačí zaslať SMS v tvare DATA na číslo 317. V tomto prípade však treba zodpovedne zhodnotiť, či tento benefit skutočne potrebuješ, keďže služba je určená pre tých, ktorí pracujú alebo študujú z domu.

Minieme tisíce megabajtov dát prácou a štúdiom online, cvičíme pred telkou a sršíme spolupatričnoťou. Ako nás zmenila pandémia?
Zdroj: Orange
Deti sa učia používať internet správne

Vďaka intenzívnejšiemu používaniu počítača, mobilu či tabletu sa do online prostredia presunuli aj tí najmenší. Orange sa dlhodobo angažuje v téme naučiť deti zodpovedne a bezpečne využívať technológie. Užitočné rady a informácie ponúka stránka programu detinanete.sk, ktorý operátor realizuje v spolupráci s detskou psychologičkou Máriou Tóthovou Šimčákovou.

Večerné stretnutia s priateľmi nahradili videohovory

S príchodom slnečných dní by sme si za normálnych okolností už dávno užívali atmosféru či piatkové párty. Mnoho ľudí nemôže byť so svojimi najbližšími a kontakt s nimi im uľahčuje neobmedzená ponuka SMS a MMS správ a tiež Nonstop dátový balík Čet.

Vďaka nemu môžeš využívať obľúbené služby ako Whatsapp, Messenger, Skype alebo Viber bez toho, aby si míňal svoje vlastné predplatené dáta. Pre aktiváciu tohto benefitu nemusíš nikam chodiť, stačí len pár klikov. Pošli SMS v tvare CET na číslo 716. V prípade, že chceš využívať neobmedzené SMS/MMS, aktivuješ ich správou v tvare SMS na čísle 316.

Futbal nahradili e-športy a posilku online cvičenie

Chvíle trávené v pohodlí domova si môžeme krátiť aj pred televíznou obrazovkou. Orange aj naďalej umožňuje sledovať zaujímavé športové podujatia z pohodlia domova. Na stanici Orange Sport si športoví nadšenci môžu vychutnať reprízy futbalových zápasov Ligy majstrov UEFA či súboj najlepších futbalistov planéty v 30-dielnom dokumente National Icons.

Pre tých, ktorí chcú zostať fit, je v ponuke pravidelné domáce cvičenie s  majsterkou sveta v aerobiku Veronikou Šindelářovou. Orange priniesol aj absolútnu novinku – televízny prenos e-športových zápasov. Viac o Orange TV si môžeš prečítať na oficiálnej stránke. 

Minieme tisíce megabajtov dát prácou a štúdiom online, cvičíme pred telkou a sršíme spolupatričnoťou. Ako nás zmenila pandémia?
Zdroj: Orange

Zvyšujú sa nároky na televízne programy

Do portfólia televíznych programov Orange TV na optike, cez satelit aj cez internet pribudli aj obľúbené dokumentárno-náučné stanice z rodiny Discovery. Milovníci prírody si môžu do 31. mája zdarma vychutnať sledovanie staníc ako Love Nature HD, Animal Planet HD, Discovery Turbo Extra HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science HD či E! HD. Do 16. júna majú zasa všetci zákazníci k dispozícii ikonický Discovery Channel.

Tí, ktorí to podrebujú najviac, dostávajú ešte viac podpory

Mimoriadna situácia nie je cudzia ani mimovládnym organizáciám či  zdravotníckym zariadeniam. Nadácia Orange preto v polovici marca zriadila Fond pomoci. Jeho cieľom je podporiť organizácie, ktoré pomáhajú v časoch epidémie koronavírusu a zmierňovať dôsledky mimoriadnej situácie. V prvej fáze sa vyčlenila suma 100 000 eur pre takmer 180 000 klientov. Nadácia následne navýšila Fond o ďalších 100 000 eur.

Osobné príbehy Slovákov sú ešte zvučnejšie

Každý ľudský príbeh je svojim spôsobom unikátny, tým pádom sa často stane, že hromadná pomoc má v konečnom dôsledku oveľa menší efekt, ako tá adresná. Orange túto situáciu uľahčil aj zriadením Zamestnaneckého fondu pomoci. Celkovo sa vyzbierala suma 8 712 eur, ktorá sa použije na ochranu ľudí, prevenciu, zamedzeniu ďalšieho šírenia nákazy a eliminácie dôsledkov ohrozujúcich sociálne a ekonomické istoty. Spoločne tak zamestnanci pomohli ďalším takmer 6 000 jednotlivcom. Viac informácií nájdete na nadaciaorange.sk.

Minieme tisíce megabajtov dát prácou a štúdiom online, cvičíme pred telkou a sršíme spolupatričnoťou. Ako nás zmenila pandémia?
Zdroj: Orange

Duševné zdravie spoločnosť pestuje oveľa viac

Súčasná situácia bude mať výrazný dopad aj na naše duševné zdravie. U každého z nás sa počas posledných dvoch mesiacov zrejme vystriedali tie lepšie, ale aj horšie dni. Na Slovensku sa pritom lieči na psychiatrické diagnózy až 350 000 ľudí.

Ďalších 750 000 ľudí s príznakmi je bez liečby a súčasná situácia môže byť pre nich mimoriadne riziková. Nadácia Orange a Orange sa preto rozhodli podporiť Krízovú linku pomoci, o ktorej viac informácií nájdete na krizovalinkapomoci.sk. V prípade potreby môžeš využiť bezplatnú nonstop linku na čísle 0800 500 333.

Zodpovednosť na každom kroku

Benefity pre zákazníkov, ktoré im umožnia zostať v spojení s blízkymi, odporúčania a tipy na zodpovednosť aj vo využívaní telekomunikačnej siete a všetky opatrenia a formy pomoci Orangeu a Nadácie Orange v súvislosti s aktuálnou situáciou nájdete na orange.sk/spoluazodpovedne

Domov
Zdieľať
Diskusia