Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2020, 10:25
Čas čítania 1:17
Daniel Mikolášik

Prieskum: Ak by bola dostupná vakcína na koronavírus, zaočkovalo by sa len 40,9 percenta Slovákov

ZDRAVIE OČKOVANIE PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Za spochybňovanie očkovania môžu najmä mnohé konšpiračné teórie.

Nový prieskum odhaľuje, že väčšina Slovákov je k očkovaniu stále skeptická. Ak by totiž bola dostupná vakcína na nový koronavírus, zaočkovať by sa dalo iba 40,9 percenta občanov SR. Vakcínu by odmietlo 27,9 percenta a 31,3 percenta respondentov nevedelo na túto otázku odpovedať.

Tieto štatistiky vyplývajú z prieskumu zo série zisťovaní „Ako sa máte, Slovensko?“, ktorú v marci iniciovali prieskumná spoločnosť MNFORCE a komunikačná agentúra Seesame v spolupráci so Sociologickým ústavom SAV a Ústavom výskumu sociálnej komunikácie SAV.

Odporúčané
Proti koronavírusu zrejme zaberá viacero známych liekov. Skúša sa Arechin aj Remdesivir Proti koronavírusu zrejme zaberá viacero známych liekov. Skúša sa Arechin aj Remdesivir 21. marca 2020, 13:42


„Takmer tretina respondentov, 31,3 percenta, na otázku, či by sa dali zaočkovať, nevedela odpovedať, a to bez ohľadu na konšpiračné presvedčenia o pôvode vírusu. Je to pravdepodobne z dôvodu nízkej vnímanej miery akútneho ohrozenia,“ uviedla Barbara Lášticová z Ústavu výskumu sociálnej komunikácie SAV.

Domov
Zdieľať
Diskusia