Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2020, 13:32
Čas čítania 3:16
Dominik Vetrák

Sleduj posledný deň Roberta Downey Jr. ako Iron Mana. Tvorcovia odhalili nové zábery z Endgame a množstvo tajomstiev

FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Scenáristi a režiséri Avengers: Infinity War a Endgame pri výročí premiéry posledného dielu prezradili množstvo zaujímavostí.

Scenáristi Christopher Markus a Stephen McFeely pri príležitosti prvého výročia od premiéry Avengers: Endgame sledovali naživo Infinity War a na druhý deň aj samotný Endgame. Pre live vysielanie sa k nim pripojili aj režiséri, bratia Joe a Anthony Russo, ako aj Robert Downey Jr.

Z týchto dvoch live komentátorských udalostí sme dostali množstvo nových detailov a tvorcovia neskôr odhalili aj mnohé doteraz nevidené zábery z natáčania. Informácie spísal web The Hollywood Reporter.

Sleduj posledný deň Roberta Downey Jr. ako Iron Mana. Tvorcovia odhalili nové zábery z Endgame a množstvo tajomstiev
Zdroj: Marvel Studios

Nové zaujímavosti z Avengers: Infinity War

  • Po Thanosovom útoku na Xandar, kde zdecimoval Nova Corps, mal na Zem prísť Richard Rider známy ako Nova. Marvelácky hrdina mal informovať Avengerov o útoku Thanosa, nie Hulk. Neskôr to však tvorcovia zmenili a na Riderov príchod do Marvel Cinematic Universe (ďalej už len MCU), si ešte počkáme.
  • Strážcovia galaxie mali vo filme pôvodne oveľa menšiu rolu. Nakoniec sa len zo stretnutia Strážcov s Thorom natočilo cez 20 minút ďalšieho materiálu, ktorý ostal v strižni.
  • Smart Hulk/Professor Hulk sa mal objaviť už v Infinity War. Scénu, keď sa Bruce Banner (Mark Ruffalo) hádal s Hulkom aj natočili. V nej sa po hádke spojili, roztrhli Hulkbuster a pripojili sa k boju. Ruffalo údajne podal úžasný výkon, no scéna nefungovala.
  • Záchrana Doctora Strangea z rúk Ebony Maw mala viacero verzií. Tu je záber z jednej z nedokončených, kde Tony poslal svoj nano oblek na Strangea

Nové zaujímavosti z Avengers: Endgame

  • Thorov „fat suit“, vďaka ktorému sa z neho stal obézny hrdina, vážil cez 30 kilogramov. Chris Hemsworth mal kvôli nemu na konci natáčania problémy s chrbticou. Režiséri do jednej zo scén prepašovali aj pivo z miestneho obchodu, ktoré im tak veľmi chutilo.
  • Najťažšou scénou pre scenáristov bolo, keď mali vysvetliť cestovanie v čase.
  • V prvej verzii scenára mal s Thorom na Asgard cestovať Tony Stark v neviditeľnom obleku. Bojovať mal s Heimdallom (Idris Elba), no scéna nemala žiadny emočný dopad, keďže sa tieto dve postavy predtým nikdy nestretli.
  • War Machine a Nebula mali prísť na planétu Morag, keď bola pod vodou, a bojovať s morskou príšerou.
  • Captain America sa mal znova stretnúť s Red Skullom, nevedeli ho však k nemu rozumne dostať, keďže scéna mala patriť Hawkeyovi a Black Widow.
  • Nebula si mala navliecť Infinity Gauntlet, bralo to však váhu zo záverečnej scény, keď to urobí Tony a obetuje sa.
  • Scenáristi upravili svoje dávnejšie vyjadrenie o tom, že Captain America bol stále hodný Thorovho kladiva. Až keď zo seba dostal tajomstvo o smrti Tonyho rodičov, sa stal hodným a mohol s Mjolnirom bojovať proti Thanosovi
  • Chvíľu zvažovali, že z Captaina Americu urobia Soul Stone, rýchlo od toho však upustili
  • Rovnako sa rozhodovali, kto bude novým Captainom America. Bucky sa však na túto rolu plnú ideálov a nádeje nehodil.
  • Herečka Brie Larson natočila svoje scény ako Captain Marvel najskôr pre film Endgame, až potom pre snímku Captain Marvel v ktorej hrala hlavnú úlohu. Tá mala premiéru skôr ako záverečná časť Avengers.
Odporúčané
Ďalšia veľkolepá Avengers udalosť v štýle Infinity War a Endgame dorazí možno o 10 rokov, tvrdí producent z Marvelu Ďalšia veľkolepá Avengers udalosť v štýle Infinity War a Endgame dorazí možno o 10 rokov, tvrdí producent z Marvelu 29. októbra 2019, 18:22
Domov
Zdieľať
Diskusia