Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2020 o 10:01
Čas čítania 0:33
Tímea Krauszová

Vykonali sme rekordný počet testov, no pribudlo málo nových prípadov nákazy koronavírusom. Jeden človek zomrel

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Národné centrum zdravotníckych informácií zverejnilo nové čísla za sobotu.

Celkový počet pozitívne testovaných je v našej krajine 1 379, za uplynulých 24 hodín počet stúpol len o šesť. Za včerajšok sme vykonali 4 839 testov. Aktuálne je v nemocnici 181 pacientov, z toho v 64 prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na Jednotke intenzívnej starostlivosti je päť ľudí, na umelej pľúcnej ventilácii sú napojení dvaja.​ Z nemocníc za posledný deň prepustili 31 ľudí.

Už sme urobili viac ako 70-tisíc testov, vyliečilo sa takmer 400 ľudí

Doposiaľ sme celkovo vykonali viac ako 70-tisíc testov. Z ochorenia COVID-19 sa na Slovensku vyliečilo už 394 ľudí, z toho za sobotu zaznamenali osem nových vyliečených. Počas soboty pribudlo jedno úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je tak 18.

Po dvoch nakazených pribudlo v Banskobystrickom, Trnavskom a Žilinskom kraji. Najviac nakazených celkovo má Bratislavský kraj (347), nasleduje Košický kraj (231), Žilinskž kraj (178), Prešovský kraj (168), Trenčiansky kraj (153), Trnavský kraj (115), Nitriansky kraj (95) a Banskobystrický kraj s 92 nakazenými.

Domov
Zdieľať
Diskusia