Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2020, 9:46
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Šéf štátnej inštitúcie mal plat aj viac ako 10-tisíc €, 22 lukratívnych nehnuteľností vysvetliť nevie

NEWS
Uložiť Uložené

31. marca Ján Balciar skončil ako šéf vojenskej tajnej služby aj kvôli tomu, že dlhodobo nevedel vysvetliť pôvod svojho majetku.

Bývalý riaditeľ vojenskej tajnej služby Ján Balciar zarobil vo februári 2020 skoro 12-tisíc eur, kým plat ministra obrany dosahoval výšku 5457 eur a plat premiéra 6408 eur v hrubom, zistili Aktuality. Šéf štátnej inštitúcie skončil ako šéf vojenskej tajnej služby aj kvôli tomu, že dlhodobo nevedel vysvetliť pôvod svojho majetku aj napriek astronomickým zárobkom. Zverejniť nechcel ani výšku svojho platu za uplynulé roky vo funkcii, portál Aktuality sa k nemu dostal vďaka infozákonu. 

Ministerstvo obrany sprístupnilo Balciarove príjmy z roku 2020, ktoré nekorešpondujú so skutočnosťou, že jeho majetok v súčasnosti dosahuje hodnotu 3 milióny eur. Taká je totiž trhová hodnota jeho 22 lukratívnych nehnuteľností. Podľa dostupných zdrojov totiž niektoré z nich nadobudol za výrazne nižšie sumy v porovnaní s tými, za aké sa v tom čase predávali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia