Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2020, 12:59
Čas čítania 0:58
Tina Hamarova

Bill Gates tvrdí, že treba zavrieť do karantény celé USA, nie len štát po štáte

ZDRAVIE BILL GATES DONALD TRUMP USA
Uložiť Uložené

Čím skôr sa celá krajina uzavrie do karantény, tým skôr dosiahneme vrchol pandémie a nebude sa to šíriť medzi milióny ľudí, vysvetľuje filantrop a podnikateľ Bill Gates.

Spojené štáty americké majú už viac ako 140 tisíc ľudí nakazených ochorením Covid-19. Podnikateľ a filantrop Bill Gates už vo viacerých rozhovoroch naznačil, že USA hrozí katastrofa ak sa neuzavrie celá do karantény.

Za príklad správneho riešenia dáva Čínu, kde začala platiť ešte v januári prísna karanténa. Niektoré mestá či provincie sa kompletne uzavreli, ľudia nemohli ísť dnu ani von a približne po šiestich týždňoch sa podarilo dostať situáciu pod kontrolu. 

„Musí sa uzavrieť celá krajina a musíme dbať najmä na to, aby dramaticky stúpol počet testovaní,“ povedal v relácii CNN zakladateľ Microsoftu a jeden z najbohatších ľudí na svete Bill Gates. 

Domov
Zdieľať
Diskusia