Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2020, 9:49
Čas čítania 1:16
Vl Mi

Slovensko má 12 nových nakazených koronavírusom, dohromady tak máme 216 prípadov nákazy

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Informoval o tom premiér Igor Matovič.

Do včerajšej polnoci bolo 304 negatívnych testov, 12 pacientov bolo pozitívne testovaných na COVID-19. Oznámil to Igor Matovič na tlačovej konferencii v stredu pred rokovaním vlády. Nakazených je 9 mužov a 3 ženy. Najviac z nich je z Bratislavy, konkrétne traja ľudia. Jeden nakazený je z karatény z Gabčíkova. Podľa slov premiéra sa tak toto karanténne opatrenie javí ako účinné.

Jeden pacient je s bydliskom v Martine. Ďalší je prípad osoby s bydliskom v Hanušovciach nad Topľou. Jeden pacient zo Záhorskej Vsi, ďalej pribudol prípad v Považskej Bystrici, Novej Dubnici, Zázrivej, v Slovenskej Ľupči a v Lučenci. Celkovo bolo na Slovensku doposiaľ 4 200 negatívnych vzoriek testovaných na ochorenie COVID-19.

V noci z utorka na stredu dorazilo z Turecka na Slovensko lietadlo ministerstva vnútra, ktoré doviezlo 100-tisíc respirátorov. Ochranná pomôcka je určená pre zdravotné sestry a lekárov, ktorí sú v prvej línii v boji proti novému koronavírusu.

Odporúčané
Záznam: V Španielsku za jediný deň zomrelo na COVID-19 až 738 ľudí, môže ich byť ešte viac Záznam: V Španielsku za jediný deň zomrelo na COVID-19 až 738 ľudí, môže ich byť ešte viac 25. marca 2020, 7:25

Ako doplnil minister vnútra (MV) SR Roman Mikulec (OĽaNO), pôvodne ich mala doviezť súkromná spoločnosť, nastali však problémy s preclievaním. „Napokon sme v utorok (24. 3.) rozhodli o vyslaní letky MV, ktorá materiál v stredu ráno priviezla,“ dodal.


Materiál bude podľa Matoviča okamžite distribuovaný z centrálneho skladu v Slovenskej Ľupči. „V najbližších hodinách sa dostane k zdravotníkom po celom Slovensku,“ dodal.

Časť ekonomických opatrení by vláda chcela schváliť už dnes, väčšina z nich je však ešte predmetom rokovaní. Premiér sa vyjadril aj k situácii v rómskych osadách. Spomenul špeciálne postupy, no konkrétne opatrenia nespomenul. Z tohto dôvodu od dnes posilní krízový štáb Peter Pollák. Bude koordinovať postup v rómskych osadách.

Od dnešného dňa, tj. 25. marca, platí nariadenie nosiť rúško mimo trvalého bydliska. 

V nedeľu budú na základe nariadenia zatvorené predajne potravín, mäsa, chleba a pečiva, ovocia a zeleniny, potravín pre dojčatá a malé deti, potravín na osobitné lekárske účely, lekárne, predajne a výdajne zdravotníckych pomôcok, drogérie, predajne novín a tlačovín a predajne s krmivom pre zvieratá a veterinárnych ambulancií.  Deň je vyhradený na povinnú dezinfekciu priestorov. Pokuta za nedodržanie nariadenia je 20-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia