Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2020, 15:09
Čas čítania 0:59
Matej Krajčovič

Skutočnú súťaž zrušili, Formula 1 preto zorganizovala online Veľkú cenu v hre F1 2019

ŠPORT FORMULA 1
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Preteky F1 nahradili tie v počítačovej hre. Proti esports hráčom sa postavil aj brankár Realu Madrid

Kvôli opatreniam proti šíreniu koronavírusu museli organizátori po celom svete zrušiť alebo minimálne odložiť desiatky veľkých športových podujatí. Týka sa to aj pretekov Formuly 1. Sezóna 2020 sa tak začne najskôr v júni, no pretekári sa s nedostatkom práce vysporiadali po svojom.

Podujatia na klasických okruhoch vystriedali iniciatívy založené na počítačových hrách rFactor a F1 2019

Profesionálni piloti zapli svoje počítače, vytiahli herné volanty a s YouTubermi alebo súťažiacimi z esports líg sa stretli v jednej multiplayerovej lobby. Virtuálne preteky si mohol sledovať cez YouTube a Twitch, ale vysielali ich aj niektoré klasické televízie, vrátane česko-slovenského Sport 1 a Sport 2.

 

Podľa očakávania sa v nich lepšie darilo esports hráčom, ktorí majú vo virtuálnej F1 2019 odjazdené oveľa viac, než profesionálni piloti vo svojich skutočných autách.

Malou výnimkou sú mladíci ako Lando Norris alebo Guanyu Zhou, ktorí zas pri počítačových simulátoroch sedia výrazne častejšie, než ich starší konkurenti. Norris má dokonca aj vlastný kanál na Twitchi, kde pravidelne streamuje. 

Odporúčané
Vlani mu sedačka v top tíme ušla. Teraz je v hre aj virtuálny McLaren v esports lige Formuly 1 (Rozhovor) Vlani mu sedačka v top tíme ušla. Teraz je v hre aj virtuálny McLaren v esports lige Formuly 1 (Rozhovor) 12. februára 2020, 9:25

Oficiálnu Bahrain Virtual GP organizovala priamo Formula 1 a ľudia okolo jej esports ligy, pár hodín predtým však jazdili aj preteky, na ktoré pozvánky rozdával virtuálny tím Veloce. 

 

K nim sa pridal napríklad aj aktuálny brankár Realu Madrid Thibaut Courtois. Vo svete sa aktuálne špekuluje o tom, že rok 2020 by mohol byť zatiaľ najúspešnejším obdobím pre všetky elektronické športy a turnaje. 

Televízie totiž ešte minimálne pár mesiacov nebudú môcť vysielať zápasy Premier League ani hokejovej NHL a ohrozené sú tiež letné olympijské hry. Súperenie cez internet naopak môže bežať aj v čase karantény a na virtuálnu VC Bahrajnu si si už dokonca mohol staviť aj v niektorých stávkových kanceláriách. 

Domov
Zdieľať
Diskusia