Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2020, 20:15
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Novinár vyrazil Igorovi Matovičovi dych, keď mu oznámil, že šéf štátnych rezerv Kičura je sudca: Pevne verím, že ste srandovali

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič dnes povedal, že navrhne, aby vláda odvolala šéfa Správy štátnych hmotných rezerv. Nevedel, že sa Kičura môže po odvolaní vrátiť k súdnictvu.

Igor Matovič dnes povedal, že v nadväznosti na aktuálne informácie v súvislosti s predraženými nákupmi zdravotných pomôcok navrhne odvolanie šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru. Ten podpísal dve nevýhodné zmluvy s neznámou spoločnosťou Lacorp vo výške 35 miliónov eur aj napriek tomu, že mu to komisia neodporúčala. Premiér dnes povedal, že rýchlotesty, ktoré Slovensko nakúpilo, vlastne ani vôbec nepotrebujeme. 

V závere tlačovky sa novinár Igora Matoviča opýtal, či je podľa neho Kičura dobrý adept na sudcu, keďže by sa mohol po skončení vo funkcii šéfa SŠHR vrátiť do talára. V súčasnosti je sudcom s pozastaveným výkonom funkcie.

 „Pevne verím, že ste teraz srandovali,“ reagoval premiér na otázku novinára. Ešte raz sa ho pre istotu zaskočeným hlasom opýtal, či má správne informácie. Keď novinár potvrdil, Igor Matovič so sarkazmom poznamenal „Tak to sme pomohli súdnictvu.“

Odporúčané
Slovenskí raperi o koronavíruse: Niektorých pandémia finančne zlikviduje, jeden čaká na testovanie po kontakte s nakazeným Slovenskí raperi o koronavíruse: Niektorých pandémia finančne zlikviduje, jeden čaká na testovanie po kontakte s nakazeným 22. marca 2020, 16:53

Kajetán Kičura na svojej tlačovej konferencii nevylúčil, že by sa chcel k súdnictvu ešte niekedy vrátiť, časový horizont však nešpecifikoval. Explicitne povedal, že sa k výkonu funkcie „tak skoro“ vrátiť neplánuje. Ešte v roku 2019 bol pri tom jedným z kandidátov na ústavného sudcu. 

Aj Nadácia Zastavme korupciu ocenila krok Igora Matoviča: „Kičura aj v minulosti nakupoval predražené služby. V minulosti sme upozornili na tender na strážne služby šitý na mieru nitrianskej firmy Bonul. Úrad pre verejné obstarávanie ho na náš podnet zrušil,“ napísala organizácia na Facebooku.

Otázka novinára zaznie na konci tlačovej besedy

Domov
Zdieľať
Diskusia