Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2020, 13:00
Čas čítania 1:09
Daniel Mikolášik

Prívrženci Kotlebovcov v Trnave zbili demonštrantov vrátane predstaviteľov PS/Spolu. Tí na nich podali trestné oznámenie

NEWS
Uložiť Uložené

Zbili ich, zničili im transparenty a rozbili okuliare.

Po skončení včerajšieho predvolebného mítingu ĽSNS v Trnave na námestí SNP malo dôjsť k fyzickému napadnutiu kandidátov a podporovateľov koalície z PS/Spolu, ktorí prišli vyjadriť svoj nesúhlas a demonštrovali proti extrémistom. Za útokom majú stáť práve zástancovia kotlebovcov.

Odporúčané
Kotlebovci na mítingu v Trnave hádžu po demonštrantoch hlinu či plechovky. Niektorých polícia spacifikovala obuškami Kotlebovci na mítingu v Trnave hádžu po demonštrantoch hlinu či plechovky. Niektorých polícia spacifikovala obuškami 31. januára 2020, 17:39

Ako informuje portál Aktuality, predstavitelia strany PS/Spolu dnes podali trestné oznámenie za útok prívržencov kotlebovcov na ich osoby. Pre médiá sa k situácii vyjadrili dnes dopoludnia Michal Truban, Pavel Sibyla a Irena Bihariová pred budovou Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky v Bratislave.

Po skončení mítingu si prívrženci ĽSNS počkali na predstaviteľov PS/Spolu a fyzicky ich napadli. „Odvážni chlapci v počte 10-15 si na nás počkali. Vyrútili sa na nás v parku. Vytrhli nám aj tínedžerom transparenty a začali po nás kričať,“ opisuje nepríjemný zážitok Ľubomír Ondrejkovič z koalície PS/Spolu.

„Následne Paľo Sibyla dostal jednu do hlavy a zničili mu okuliare. Ja som dostal 2 rany do tváre a potom sa na mňa vrhli 3 odvážni kotlebovci. Začali mi dávať do hlavy a do rebier. Potom sa rozbehli a utekali preč,“ dodáva.

 „Keď došli, dožadovali sa, aby sme im dali transparenty. Ale nečakali, čo my na to. Chvíľu strkanica, na kolegyňu jeden zreval, nech nič nenatáča. Nemienil som sa svojho transparentu vzdať. Hovoril som im, nech sa ukľudnia. Jedného prestalo baviť, že mám transparent stále v ruke. Prišiel odzadu a udrel ma päsťou do spánku,“ opisuje incident poškodený Sibyla.

„Zlomok sekundy som nevnímal, čo sa deje. Pár ďalších úderov do tela. Ľubo dostal do zubov, ale ostali mu všetky. Môj transparent, aj ten s fotkou detí z koncetráku už ležal roztrhaný na zemi. Neďaleko situáciu pozorovala skupina mladých ľudí, jeden z nich schytal tiež. Do nosa, objavila sa krv,“ dodáva Sibyla.

Za fyzickými napadnutiami počas mítingu, ale aj po ňom, majú stáť sympatizanti ĽSNS. Väčšina bola maskovaná a skupinu tvorili prevažne mladý výrastkovia z prostradia Ultras Spartak Trnava.

Domov
Zdieľať
Diskusia