Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2020, 17:39
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik

Kotlebovci na mítingu v Trnave hádžu po demonštrantoch hlinu či plechovky. Niektorých polícia spacifikovala obuškami

NEWS ĽSNS
Uložiť Uložené

Zástancovia ĽSNS sú maskovaní v rúškach, strkajú do ľudí, demonštrantom trhajú transparenty a kričia na nich, že sú cigáni.

Kotlebovci dnes po sérii predvolebných mítingov organizujú opäť ďalší. Tentokrát sú v Trnave na Námestí SNP. Na mieste sa však ešte pred oficiálnym začiatkom zhromažďovali aj stovky odporcov strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. Samotných podporovateľov bolo menej.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Ako informuje Denník N, na akciu kotlebovcov dnes prišli aj približne dve desiatky maskovaných mužov v rúškach. Ide o zástancov ĽSNS, ktorí kričia na demonštrantov „Cigáni“, hádžu po nich hlinu a plechovky. Sú agresívni, strkajú do ľudí a demonštrantom trhajú transparenty.

Odporúčané
Kotlebovci klamali. Polícia v Levoči nezaznamenala žiadne nebezpečenstvo, ktoré by ohrozovalo ich míting Kotlebovci klamali. Polícia v Levoči nezaznamenala žiadne nebezpečenstvo, ktoré by ohrozovalo ich míting 22. januára 2020, 15:39

Video dokonca zaznamenáva, ako dav kotlebovcov pochoduje a jeden z nich s rúškou na tvári demonštrantom vytrhne plagát a roztrhá ho. Okamžite ho preto policajti spacifikovali obuškami. Na mieste sú aj kukláči, dávajú pozor, aby nedochádzalo k žiadnym vzájomným útokom.

Na miestnej knižnici sú na oknách vylepené mená ľudí, ktorých počas 2. svetovej vojny deportovali z Trnavy. Inštitúcia tým dáva najavo, čo si o extrémistoch myslí. Polícia obe akcie oddelila policajnými autami a zátarasami, rovnako ako v predošlých mestách.

Po skončení mítingu si prívrženci ĽSNS dokonca počkali na predstaviteľov PS/Spolu a fyzicky ich napadli. „Odvážni chlapci v počte 10-15 si na nás počkali. Vyrútili sa na nás v parku. Vytrhli nám aj tínedžerom transparenty a začali po nás kričať,“ opisuje nepríjemný zážitok Ľubomír Ondrejkovič z koalície PS/Spolu.

„Následne Paľo Sibyla dostal jednu do hlavy a zničili mu okuliare. Ja som dostal 2 rany do tváre a potom sa na mňa vrhli 3 odvážni kotlebovci. Začali mi dávať do hlavy a do rebier. Potom sa rozbehli a utekali preč,“ dodáva.

Domov
Zdieľať
Diskusia